Как можем да облекчим симптомите на пролетната алергия

Кихане, хрема, сърбеж, зачервени очи, всички те са характерни симптоми на пролетната алергия. Тези симптоми са в състояние да ви попречат да се насладите за 2016-04-01T19:12:14+00:00 Здравни Статии

Кихане, хрема, сърбеж, зачервени очи, всички те са характерни симптоми на пролетната алергия. Тези симптоми са в състояние да ви попречат да се насладите за топлото време и съживяващата се природа. За съжаление за да облекчим тези симптоми се налага да се тровим с различни лекарства като кортикостероиди и антихистамини. Сега ще ви покажем как можете да облекчите алергичните симптоми за да може да изпълнявате ежедневните си задължения като постарому.

 

– Измийте си ръцете и лицето обилно с вода след като сте били навън. По този начин ще отстраните цветния прашец и полените, които са в основата на пролетната алергия.

 

– Помислете да поставите специални филтри на климатиците у дома, които няма да позволяват навлизането на полени вкъщи. По този начин ще намалите до минимум възможността от попадането на алергените в дихателните пътища.

 
– Използвайте назални спрейове с морска вода, които помагат за отмиването на полените от носната лигавица.

 

– Гответе с джинджифил или хапвайте от време на време джинджифил. Може да включите джинджифил във вашето смути. Той ще блокира процесите на възпаление причинено от хистамина – главен причинител на възпалителните процеси при алергия.

 

– Приемайте големи количества витамин С три пъти на ден с всяко хранене по време на сезонната алергия, заедно с 400 IU витамин Е. Витамин С помага за намаляване на циркулиращите алергезиращи свободни радикали, които се увеличават по време на сезона на алергиите, а витамин Е засилва ефекта на витамин С.

 
– Приемайте по 500 мг от биофлавоноида, кверцетин, три пъти на ден по време на хранене по време на сезоната алергия. Кверцетинът подтиска освобождаването на хистамин от клетките. Хистаминът е главният причинител на възпалителните алергични процеси.

 

 

– Приемайте храни богати на омега-3 мастни киселини – тези мастни киселини неутрализират възпалителните процеси, които са в основата на неприятните алергични симптоми. Консумирайте повече риба, бадеми и ленено семе. Немско прочуване е показало, че хората, които консумират храни богати на омега-3 мастни киселини прекарват по-леко пролетната алергия в сравнение с тези, които не консумират такива храни.

 

– За да избегнете неприятните алергични симптоми и в същото време не искате да приемате лекарства, то тогава може да опитате с коприва. Да, точно така коприва. Тя има същото действие като противоалергичните лекарства антихистамини, които блокират отделянето на хистамин. В същото време избягвате страничните ефекти на тези лекарства като сухота в устата и сънливост.  За целта ежедневно консумирайте чай от коприва по време пролетната алергия.

 

 

Източник: www.webmd.com; www.motherearthnews.com; www.mnn.com
Източник снимка: photostock/www.freedigitalphotos.net