Как можем да повлияем диабета с алое вера

Алое вера отдавна се използва като козметично средство, най-вече заради своите успокояващи и хидратиращи свойства върху кожата. Последни .... 2015-02-16T23:06:35+00:00 Здравни Статии

Алое вера отдавна се използва като козметично средство, най-вече заради своите успокояващи и хидратиращи свойства върху кожата. Последни проучвания показват, че алое вера може да се използва също за лечение на диабет. Когато се използва правилно, алое вера може да намали кръвната захар.

 

Днес, диабетът е едно от най-често срещаните авто-имунни заболявания. Броят на хората, диагностицирани с това заболяване се увеличава прекалено бързо и здравните експерти са доста притеснени за реалният им брой.

 

Алое вера е едно от най-ефективните средства, когато става въпрос за регулирането на кръвната захар по естествен начин. Редовната консумация на пресен сок от алое вера регулира нивата на глюкозата в кръвта. Лековитото растение има силен хипогликемичен ефект и може да се използва при хора болни от диабет тип 1 и 2. Приемът на 1 супена лъжица сок от алое вера два пъти на ден може да повлияе високата кръвна захар.

 

Ето някои от причините, поради които алое вера е еднo от най-ефективните природни средства за повлияване на диабета:

 

Алое вера съдържа глюкоманани, това са разтворими диетични фибри, които намаляват нивото на кръвната захар.  Растението съдържа антрахинони и лектини (протеини, които се свързват с въглехидратите), които не позволяват рязкото покачване на кръвната захар.

 

Алое Вера може да намали кръвната захар с 50% в рамките на 2 месеца. Той очиства организма и елиминира излишната глюкоза от кръвта. Растението има силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които ни предпазват от язви, рани, инфекции и други състояния, които могат да възникнат в резултат на диабета.

 

Той стимулира секрецията на инсулин и по този начин облекчава симптомите на захарната болест. Алое вера е изцяло натурален, което означава, че не причинява странични ефекти при консумацията му.

 

 

Източник: www.medscape.com; www.sciencedirect.com;
Източник снимка: SOMMAI/www.freedigitalphotos.net