Как да преборим постоянното желание за сладко с помощта на тази билка

Рафинираната захар води до пристрастяване. Изследвания са установили, че захарта стимулира същите рецептори, които се ..... 2015-07-14T07:56:08+00:00 Здравни Статии

Рафинираната захар води до пристрастяване. Изследвания са установили, че захарта стимулира същите рецептори, които се стимулират пряко от наркотиците като хероин или морфин. Принципът на пристрастяването към захарта е същият както при наркотиците.

 

Отвикването от употребата на захар е изключително трудно начинание и малцина се справят да се откъснат от бялата отрова. Прекомерната употреба на захар води до развитието на гъбички, бактерии и други микроорганизми в стомашно-чревния тракт. Червата така се насищат с тези бактерии и гъбички, че при отказването на захарта се наблюдават симптоми на абстиненция.

 

За щастие има един природен начин, който ще ни помогне да се откъснем от вредната рафинирана захар. С помощта на етеричното масло от мента с лекота ще се откажем от захарта. Изследвания са доказали, че етеричното масло от мента влияе директно върху центъра за ситост в мозъка. Вдишването на маслото въздейства върху този център и ни придава усещането че сме сити.

 

Вижте как можете да използвате етеричното масло от мента за да се откажем от сладкото:

 

1. Можете да използвате инхалатор за да поемете етеричното масло през дихателната система или пък можете да вдишате директно.

 

2. Смесете 2-4 капки от етеричното масло от мента и няколко капки кокосово масло и след това намажете слепоочията или корема.

 

3. Смесете в еднакви количества етерично масло от мента и кокосово масло и нанесете върху вътрешната част на китките. Прилагайте сутрин и вечер.

 

Освен това, ментовите листа са богати на мощни антиоксиданти под формата на някои важни витамини като витамин А, витамин B-6, витамин С, витамин Е, витамин К, бета каротин, фолиева киселина и рибофлавин.

 

Полезните минерали, съдържащи се в ментата са калций, желязо, калий, магнезий и манган.

 

 

Източник: www.healthyfoodadvice.net; www.experience-essential-oils.com; www.healthylifebase.com
Източник снимка: SOMMAI/www.freedigitlphotos