Как да разтворим камъните в бъбреците с лимон и зехтин

Въпреки че трябва да използвате, предписаните от лекаря, лекарства, вие можете да опитате няколко природни методи за да ускорите процеса ..... 2015-06-12T06:58:06+00:00 Здравни Статии

Усещате ли, че постоянно ви се гади? Забелязали ли сте промяна в цвета на урината? Изпитвате ли болка или дискомфорт в областта на бъбреците? Ако отговорът е да, вие вероятно имате камъни в бъбреците.

 

Въпреки че трябва да използвате, предписаните от лекаря, лекарства, вие  можете да опитате няколко природни методи за да ускорите процеса на отстраняване на камъните. Комбинацията от зехтин и лимонов сок е идеален вариант за лечение на камъните в бъбреците.

 

Бъбречните камъни са малки парченца, които се образуват резултат на калциеви отлагания в бъбреците. Наличието на камъни в бъбреците е придружено с болка и кръв в урината .

 

Ето как да разпознаем дали имаме камъни в бъбреците:

 

– чувство на гадене и често повръщане
– кръв в урината или неестествен цвят на урината
– усещане на болка във различни позиции на тялото
– често уриниране

 

Ето няколко рецепти с лимонов сок и зехтин за справяне на камъните в бъбреците:

 

1. Лимонов сок – Изцедете няколко лимона. Добавете сока в 2 литра вода и сложете една чаена лъжичка захар към водата. Пийте от получената течност два пъти на ден, за да облекчите болката. Киселинността на лимоновия сок ще помогне за разтваряне на камъните в бъбреците.

 

2. Лимонов сок, пшеница трева и сок от босилек – в една чаша сок от пшенична трева добавете малко лимонов сок и сок от босилек. Разбъркайте добре и пийте 3 пъти на ден.

 

3. Лимонов сок и ябълков оцет – смесете една супена лъжица ябълков оцет в малко лимонов сок. Добавете вода и след това разбъркайте добре. Пийте получената смес един път на ден в продължение на месец.

 

4. Лимонов сок и зехтин – сложете 500 мл вода на котлона и оставете да се загрее, малко преди да кипне, махнете водата от котлона. Към водата добавете сока на 3-4 лимона и 2 супени лъжици зехтин. Разбъркайте много добре. Може да съхранявате получената смес в хладилник. Пийте по една чаша всеки ден.

 

 

Източник: www.nhs.uk; www.nlm.nih.gov
Източник снимка: dream designs/freedigitalphotos.net