Китайски съвети за красота, доказали ефективността си с вековете

Залейте ориза с вода, така че оризът да се покрие от водата. Използвайте само био ориз, защото той не съдържа пестициди или други вредни вещества. 2016-06-02T12:17:49+00:00 Здравни Статии

Можете да бъдете сигурни в ефективността на тези малки трикове, тъй като те са се предавали от поколонение на поколение в продължение на векове.

 

1. Оризова вода за тонизиране на кожата – дамите в Китай са известни с тяхната красива, безупречна кожа, която се дължи на една много простичка рецепта. Те използват нищо друго освен оризова вода.

 

За да си направите оризова вода у дома са ви нужни:

 

– Половин чаша  ориз
Вода
– Буркан с капачка

 

Залейте ориза с вода, така че оризът да се покрие от водата. Използвайте само био ориз, защото той не съдържа  пестициди или други вредни вещества. Нека оризът се накисне за няколко минути, докато водата стане по-мътна. Ако мислите, че оризът не е чист, можете да изхвърлите първата вода и да го накиснете пак. След като се накисне, водата може да се използва като почистващ тоник за кожа. Изсипете водата в стъклен буркан и я съхранявайте в хладилник  в продължение на 4-5 дни.

 

2. Използвайте масло от японска камелия за красива и здрава коса – това масло се използва в китай за лечение на различни проблеми свързани с косата. Етеричното масло от японска камелия стимулира растежа на косата. То е неизменна част от китайските козметични процедури. Използва се като овлажнител за кожата и за лечение на белези и стрии.

 

3. Китайски боб мунг за лечение на акне – този вид боб се е използвал от векове в Китай, за получаването на маски за лице, за лечението на акне. Бобените зърна се смилат и към тях се добавя вода, след това бъркате до получаването на пастообразна смес.  След това прилагате върху лицето и оставяте за около половин час.

 

4. Прах от черупките на стриди – ето една рецепта за маска за лице, която ще успокой кожните раздразнения и ще направи кожата ви блестяща. Смесете стритите черупки с един яйчен жълтък и една супена лъжица мед. Нанесете пастата върху лицето и оставете да престои половин час и след това измийте с хладка вода.

 

5. Листа от мента за по-светла кожа – тайната за порцеланова, бяла и блестяща кожа са листата от мента. Намачкайте пресни листа от мента докато се получи каша от листата. След това намажете лицето. Ментата ще тонизира кожата ви и ще я направи по-светла и блестяща.

 

6. Куркума за изравняване на цвета на кожата – и най-накрая, една от най-полезните китайските тайни за красота е използването на куркума на прах. Куркумата често е свързвана с Индия и Близкия изток, но също така се използва широко в китайските козметични процедури.

 

В древен Китай, куркумата се е използвала в маски за борба с бръчките и за тонизиране на кожата. За да направите своя собствена маска с куркума за лицето, смесете една супена лъжица куркума на прах с една чаена лъжичка мед и една чаена лъжичка бадемово мляко. Нанесете върху кожата и я оставете за 15 минути.

 

 

 

Източник: www.marieclaire.com; www.byrdie.com; www.sheknows.com
Източник снимка: www.pixabay.com