Козметика за лице при проблемна акнеична кожа.

Грижата за кожата при хората са акне е от първостепенна роля. Много от продуктите против акне имат и пилинг ефект, който може да причини 2014-08-18T12:05:17+00:00 Здравни Статии

Грижата за кожата при хората са акне е от първостепенна роля. Много от продуктите против акне имат и пилинг ефект, който може да причини наранявания ако частиците са едри, а това да доведе до още по-голямо усложнение.

 

Затова не се доверявайте на всеки продукт с надпис „Против акне“, използвайте само подбрана козметика за лице. Ето и още няколко препоръки как да се грижите за проблемната си кожа.

 

1. Избягвайте постоянното миене на лицето – акнето не се причинява от мръсна кожа, затова не е нужно често миене. Дори така можете да причините свръх производство на себум и положението ви да стане още по-лошо. Използвайте хладна или леко топла вода, не гореща или студена. Сапуните не са никак препоръчителни, използвайте нежни почистващи пяни с овлажняващ ефект веднъж сутрин и още един път преди да си легнете. Това е достатъчно.

 

2. Не се опитвайте да стискате пъпките – това ще ги разрани и разпространи. Винаги когато си мислите, че това е най-добрият вариант си спомнете, че не ги премахвате, а само им давате „храна“ за да растат на още повече и на повече места.

 

3. Избягвайте некачествената козметика – не използвайте почистващи и овлажняващи продукти на мастна и водна основа. Най-добрата козметика за лице съдържа внимателни подбрани съставки, които спират производството на себум, почистват, матират и заздравяват кожата. Те не предизвикват изсушаване на кожата и я предпазват от възпалителните процеси, като я обвиват в защитен екран.

 

Така кожата ви ще спре свръх производството на мастни клетки, много бързо ще стане гладка и сияйна, а вие ще се превърнете от грозно патенце в красив лебед.

 

 

Източник: http://www.kak-da.com
Източник снимка: marin/freedigitalphotos.net