Кокосова вода – източник на здраве и младост

Кокосовата вода е сокът, който се намира вътре в зелените кокосови. Най-добре е да се консумира, когато кокоса е на по-малко от пет месеца .... 2015-01-13T21:53:33+00:00 Здравни Статии

Кокосовата вода е сокът, който се намира вътре в зелените кокосови. Най-добре е да се консумира, когато кокоса е на по-малко от пет месеца, или противен случай сокът може да е горчив. Течността съдържа много здравословни и естествени съставки и е била използвана по цял свят от векове за лечение на много заболявания.

 

Ето с какво кокосовата вода е толкова полезна за здравето ни:

 

1. Кокосовата вода помага за регулиране на високото кръвно налягане – калият и магнезият в кокосовата вода са много полезни за сърдечно-съдовата система. Те регулират кръвното налягане и могат да намалят опасността от сърдечни инфаркти.

 

2. Тази лековита вода хидратира организма по-добре от всичко останало – една от най-добре познатите ползи за здравето на кокосовата вода е именно хидратацията. Сокът от кокосовия орех е пълен с точно същите електролити, които се намират в тялото ви, а това го прави отличен избор за рехидратиране на организма. Ако след дълга нощ навън, имате махмурлук на сутринта, пийте кокосова вода. Тя ще ви помогне да се почувствате по-добре и ще се възстановите по-бързо.

 

3. Кокосовата вода помага за понижаване на “лошия“ холестерол – освен това, консумацията й ще помогне да се повиши “добрия“ холестерол в тялото ви. Проучвания показват, че при хората, които пият лековитата вода редовно, риска от инсулт е по-малък в сравнение с тези, които не консумират кокосова вода.

 

4. Водата подобрява кръвообращението – тя е отличен източник на витамин C, протеини и фибри, които помагат за подобряване на кръвообращението и регулиране на сърдечната честота.

 

5. Кокосовата вода е източник на природен калций и предпвазва бъбреците ви – кокосовата вода е богата на калций, магнезий и цинк, всички те спомагат за поддържане на костите ви здрави и силни. Друга съставка на кокосовия сок е калия, за които е известно, че разтваря камъните в бъбреците и алкализира урината, което помага да се спре образуването на камъни в бъбреците.

 

6. Кокосовата вода има ефекта на енергийните напитки – ако досега сте разчитали на изкуствените енергийни напитки за да получите този така желан приливи на енергия, опитайте  кокосовата вода. Тя е една от най-добрите естествени енергийни напитки! Кокосовата вода ще ви зареди веднага с енергия и ще ви подейства хидратиращо и освежаващо.

 

7. Кокосовата вода премахва стреса – тази чудесна природна напитка съдържа съставки, които могат да помогнат за облекчаване на стреса! Проучванията показват, че веществата, съдържащи се в сока на кокосовия орех могат да намалят стреса и да помогнат да се справите с депресията и тревожността.

 

 

Източник: www.thehealthsite.com; www.wikihow.com
Източник снимка: www.pixabay.com