Кокосовото масло помага при косопад

Как изглежда косата зависи от много фактори – на едно от челните места е наследствеността. И ако над този фактор нямаме никакъв ко... 2014-07-26T23:55:51+00:00 Здравни Статии

Много от нас започват да полагат грижа за косата си, когато видят, че започва да пада и да губи своята здравина и блясък.

 

Има толкова много домашни рецепти за маски за коса, домашни шампоани и пр., които могат да помогнат при подобни проблеми.

 

Как изглежда косата зависи от много фактори – на едно от челните места е наследствеността. И ако над този фактор нямаме никакъв контрол, то повечето можем спокойно да контролираме. Друго условие, освен наследствеността, за хубава и здрава коса, е хранителният ни режим.

 

Веществата, които осигуряваме на организма си, отговарят не само за хубавата коса, но и за чистата кожа, здравите нокти. Едни от най-често използваните продукти в домашните маски, които правим, са различните видове масла – бадемово, масло от ший, кокосово – някои от тях придават плътност на косата, благодарение на други постигаме добър обем и пр.

 

Кокосовото масло може да ви бъде от полза при наличие на косопад, при напукана кожа, препоръчва се също да се нанася и след епилация на тялото.

 

Кокосовото масло помага при косопадКокосовото масло предпазва косата от загубата на влага – то прониква в косъма, в резултат на което, косата остава здрава, силна и бляскава. В кокосовото масло се съдържа лауринова киселина, която помага и предпазва скалпа от различни вируси, бактерии и гъбички.

 

Според специалистите, най-добре е да втриваме малки количества кокосово масло в скалпа си всеки ден – правете тази процедура с леки масажни движения. Така ще успеете да подхраните косата, да я направите по-здрава, да я предпазите от пърхот, да предотвратите появата на инфекции по скалпа.

 

Ако искате да хидратирате косата си, необходимо е да използвате по-голямо количество масло – желателно е да втривате не само в скалпа, но и в самата коса по дължина.

 

Оставете кокосовото масло да свърши своята работа за около един час, а след това измийте хубаво косата си с помощта на мек шампоан. Препоръчва се подобна процедура да се прави един път в седмицата.

 

Друг вариант за използване на маслото е да разтопите чаена лъжичка от него и да я добавите към балсама си. Имайте предвид, обаче, че кокосовото масло трябва да се разтопи на водна баня.

 

 

Източник: www.ezine.bg
Източник снимка: Pixomar/www.freedigitalphotos.net
Снимка 1: Naypong/www.freedigitalphotos.net