Комбинация от орехи и мед – здравословни ползи и заместител на редица лекарства

Комбинацията от орехи и мед може да се използва като естествено лекарство, което може да замени редица хапчета. Комбинацията от мед ... 2015-10-11T11:04:25+00:00 Здравни Статии

Комбинацията от орехи и мед може да се използва като естествено лекарство, което може да замени редица хапчета. Орехите съдържат най-много антиоксиданти, в сравнение с други видове ядки. Тази суперхрана не само съдържа антиоксиданти, но е отличен източник на здравословни фибри, протеини, витамини и минерали. Орехите съдържат витамин B и витамин C, магнезий, фосфор, калий и желязо. Те са богати и на протеини.

 

Тази комбинация се счита за отлично средство за стимулиране на кръвообращението. Рецептата може да се приложи изключително лесно. Смесвате половин килограм мед и половина килограм орехи в буркан.
Добавете лимонов сок в към сместа. Разбърква се, докато всички компоненти се смесят равномерно.

 

1. Приемайте тази комбинация в доза от 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Дозата обикновено се препоръчва при пациенти с анемия.

 

2. Ако имате високо кръвно налягане се препоръчва да се консумират 100 грама орехи и 100 грама мед всеки ден в продължение на 45 дни. Тази терапия трябва да се прилага през зимата.

 

3. Комбинацията от орехи и мед може да се справи с още два често срещани здравословни проблема, а именно главоболието и безсънието – единият вариант е да приемате по 1-2 супени лъжици от сместа всеки ден за да преборите безсънието и главоболието.

 

Другият вариант е да накиснете 20 гр орехи в гореща вода и след това да прецедите сместта и към нея да прибавите мед. Приемайте по 1-2 с.л. от тази смес 30 минути преди хранене.

 

 

Източник: www.healthyfoodtaste.com; healthywithhoney.com; www.traditionaloven.com
Източник снимка: Mister GC/www.freedigitalphotos.net