Краката ви миришат, вижте как да премахните неприятната миризма

Миризливите крака са проблем, който е изключително притеснителен факт за тези, които го имат. Този проблем се получава при изпотяване ...... 2015-01-30T00:05:40+00:00 Здравни Статии

Миризливите крака са проблем, който е изключително притеснителен факт за тези, които го имат. Този проблем се получава при изпотяване на краката и невъзможност потта да се изпари, поради обувки или чорапи, които пречат на краката да дишат. Лошата миризма се дължи на бактериите, които се развъждат в резултат на топлината и влагата.

 

Сега ще ви предложим няколко природни лека против миризмата. Условието е, че трябва да сте много стриктни и да използвате тези лекове продължително време. Ето кои са те:

 

1. Талк – той подсушава краката и унищожава бактериите.

 

2. Сода бикарбонат – променя Ph – то на кожата, намалява изпотяването и унищожава бактериите, които причиняват лошата миризма. Добавете сода за хляб в топла вода (една супена лъжица за всеки литър вода) и накиснете краката си в нея в продължение на 15 до 20 минути всяка вечер в продължение на около една седмица. Можете също така да поръсите сода за хляб в обувките и чорапите, преди да ги носите.

 

3. Английска сол  – тя също може да намали миризмата, тъй като се бори с микробната инфекция и неутрализира миризмата.

 

Смесете две супени лъжици английска сол в половин кофа с топла вода. Потопете краката си в разтвора за 10 до 15 минути. За най-добри резултати, правете процедурата преди сън, когато не е нужно да носите чорапи или обувки.

 

4. Черен чай – той има танинова киселина, която убиват бактериите, които предизвикват миризмата. Чаят намалява и изпотяването.

 

Сварете два пакетчета черен чай в три чаши гореща вода. Добави половин кофа хладка вода за понижаване на температурата на разтвора. Потопете краката си в нея в продължение на 15 до 20 минути. Правете това ежедневно в продължение на около една седмица.

 

5. Лавандуловото масло – то не само ухае страхтно, но и убива бактериите. Освен това, той има противогъбични свойства, които помагат в борбата срещу досадната миризма. Сложете няколко капки етерично масло от лавандула в топла вода. Потопете краката си в нея в продължение на 15 до 20 минути. Повтаряйте два пъти дневно в продължение на няколко дни.

 

6. Оцет – той създава кисела среда, в която бактериите не могат да оцелеят и да създадат подгодящи условия за появата на миризма.  Можете да използвате всякакъв вид оцет, особено ябълков, за този домашен лек.

 

Приготвя се смес от половин чаша оцет и шест до осем чаши гореща вода. Потопете краката си в нея в продължение на 10 до 15 минути. Накрая, измийте краката си със сапун, за да премахнете миризмата на оцет.

 

 

Източник: everydayroots.com; www.bodyandsoul.com.au; www.prevention.com
Източник снимка: www.pixabay.com