Куркума и мед – силният природен антибиотик

Куркумата съдържа широк спектър от антиоксидантни, антивирусни, антибактериални, противогъбични, антикарциногенни ..... 2015-08-26T15:44:14+00:00 Здравни Статии

Повечето от нас са имали опит с използването на куркумата като подправка в готвенето, а само малцина знаят, че тя в комбинация с мед се превръща в безценен природен лек.

 

Куркумата съдържа широк спектър от антиоксидантни, антивирусни, антибактериални, противогъбични, антикарциногенни, антимутагенни и противовъзпалителни свойства. Също така съдържа редица полезни хранителни вещества като протеини, фибри, ниацин, витамин С, витамин Е, витамин К, натрий, калий, калций, мед, желязо, магнезий и цинк.

 

Питър Молан, директор на отдела по изследвания в Университета на Уайкато, Нова Зеландия е казал „Медът е мощен антибактериален агент, защото пчелите добавят ензим, който води до образуването на водороден прекис,“

 

Как се използва това лекарство?

 

Когато забележите първите симптоми на простуда, грип или друго заболяване, направете си от тази смес:

 

Съставки:

 

100 грама мед.
1 супена лъжица куркума на прах

 

Начин на употреба:

 

Добавя се 1 супена лъжица куркума към 100 грама мед, разбъркайте добре и го поставете в стъклен съд.

 

При първите симптоми на настинка и грип:

 

Ден 1 – Вземете ½ чаена лъжичка на всеки час през деня.
Ден 2 – Вземете ½ чаена лъжичка на всеки два часа през деня.
Ден 3 – Вземете ½ чаена лъжичка три пъти на ден.

 

Дръжте лекарството в устата си, до пълното му разтваряне. Много хора са се преборили с настинката, точно благодарение на тази смес. Няма смисъл да се тъпчете с вредните лекарства.

 

Можете да използвате това лекарство за лечение на заболявания на дихателните пътища: Взимайте ½ чаена лъжичка три пъти дневно, в продължение на една седмица. Можете да добавите кокосово мляко или чай в микс.

 

Тази смес е отличен избор за контрол на теглото, тъй като ускорява метаболизма. Също така е естествено лечение на артрит и ревматоиден артрит, заради неговите противовъзпалителни свойства.

 

Противовъзпалителните свойства на куркумата са страхотни за лечение както на остеоартрит така и на ревматоиден артрит. Установено е, че тези, които страдат от ревматоиден артрит и консумират куркума редовно намират облекчение от неприятната ревматоидна болка.

 

В случай, че се лекувате или приемате някакви лекарства, консултирайте се с вашия лекар преди да използвате тази смес.

 

Не трябва да приемате куркума, ако страдате от заболяване на жлъчния мехур. Той причинява мускулни контракции на жлъчния мехур.

 

 

Източник: www.bestherbalhealth.com; www.healthyfoodhouse.com; withfoodandlove.com
Източник снимка: www.pixabay.com