Лавандулово масло и тинктура от лайка облекчава мигрената

Досадната мигрена е в състояние да убие всякакво настроение и желание за каквото и да е било. Различните видове главоболие са в резултат на многобройни 2014-10-19T09:56:38+00:00 Здравни Статии

Досадната мигрена е в състояние да убие всякакво настроение и желание за каквото и да е било. Различните видове главоболие са в резултат на многобройни продуциращи ги фактори.

 

Най-общо главоболието се получава заради места в главния мозък, където има спазъм на съдовете, в резултат на което се нарушава кръвообръщението. За да избегнете непоносимостта към шум, ярка светлина, силни и остри аромати, от които ви се повдига потърсете природните решения на народната медицина, която е изключително ефикасна в борбата с мигрената.
Лавандуловото масло е едно от най-силните натурални оръжия, които биха могли да облекчат симптомите на непоносимото главоболие. Най-ефикасен е масажът с лавандулово масло, при който се втриват няколко капки в основата на черепа на задната част на врата. Масажирайте с умерена сила, след което преминете със същите движения към слепоочията и зад ушите.

 

Есенцията от лавандула може да съчетаете с етеричния аромат на мента или майорана, за да усилите ефекта. Напоете с няколко капки два памучни тампона с тези билки. Допрете ароматизираните тампони до ноздрите си и вдишайте няколко пъти.

 

Голямо облекчение на неприятните болки в главата носи и чаят от лайка. За да се засили ефекта му той се съчетава с розмарин, върбинка, брястолистно орехче, ранилист, моминска вратига и пасифлора.
За да приготвите чая спазвайте правилото, че една чаена лъжица билка е достатъчна за 250 мл кипнала вода. Оставете чаят да изстине преди да го изпиете. Дневно може да изпивате около 2-3 чаши от целебната отвара.

 

Опитайте се да си приготвите тинктура от тези билки. Спиртният извлек от тях се получава, като счукате в хаванче 10 г растения и ги накиснете с 30 мл ракия, водка или коняк.

Оставете да престои 24 часа. Приема се, като разтворите 5 капки тинктура в чаша вода, три пъти дневно.

 

 

Източник: www.ezine.bg
Източник снимка: www.pixabay.com