Лековита напитка, която ще ви предпази от болести през зимата

Основните съставки в тази напитка са: ябълков оцет, мед, чесън и лимонов сок. Тези продукти са добре познати на всички, но именно .... 2015-01-15T16:19:41+00:00 Здравни Статии

Основните съставки в тази напитка са: ябълков оцет, мед, чесън и лимонов сок. Тези продукти са добре познати на всички, но именно ефективността на тази напитка се крие именно в комбинацията между тези 4 продукта. Но защо именно тези продукти:

 

– Медът действа като естествен подсладител в тази рецепта и също така, той притежава силни антибактериални, антивирусни, и противогъбични свойства. Медът може също да помогне за облекчаването на досадната кашлица.

 

– Лимонът добавя свеж аромат, а и той притежава противовирусни свойства и заедно с меда могат да преборят вируса и да ни предпазят.

 

– Списъкът с ползи за здравето на ябълковия оцет е безкраен. Основната полза от неговото присъствие в тази лековита напитка е, че успокоява болките в гърлото и премахва жилавите секрети.

 

– Чесънът дължи своите лечебни свойства на хидрогенсулфатът, които се съдържа в него. Това вещество ни помага да се справим по-бързо с грипа и настинката. Нашето тяло също произвежда хидрогенсулфат, но в много малки количества.

 

Необходими количества:

 

10-11 обелени и леко смачкани скилидки чесън
-1.5 -2 чаши вода
-1/4 чаша ябълков оцет
-1 лимон
-4 супени лъжици мед

 

Сварете обелените и леко смачканите скилидки чесън в 1 ½ чаши вода за 10 минути, можете да използвате 2 чаши вода, ако не предпочитате много силен чеснов аромат.  Добавете така сварените скилидки чесън , заедно с водата към ябълковия оцет, след това добавете сока един лимон и 4 супени лъжици мед. Пийте 2-3 пъти дневно по няколко глътки. Може да съхранявате този лек в хладилника за около 5 дни.

 

 

Източник: www.besthealthmag.ca; www.myhomeremedies.com; www.homeveda.com
Източник снимка: www.pixabay.com