Лековит натурален сок при камъни в бъбреците, нервно напрежение и много други болежки

Този сок е отличен източник за хидратация на тялото ни. Освен, че хидратира нашите клетки, този сок помага за освобождаване на токсините и вре .... 2014-12-16T18:29:46+00:00 Здравни Статии

Този сок е отличен източник за хидратация на тялото ни. Освен, че  хидратира нашите клетки, този сок помага за  освобождаване на токсините и вредните мазнини от нашите претоварени клетки.

 

Благодарение на марулята и целината, този сок е подходящ за лечение на нарушения на съня, нервна възбудимост, тревожност и безпокойство, особено при деца и възрастни хора. Изпийте една чаша от този сок един час преди лягане, за да имате спокоен сън през нощта.

 

Целината успокоява нервите поради високото съдържание на калций и помага за контролиране на високото кръвно налягане. Свежата целина е изключително полезна при високо кръвно налягане.

 

Тези, които страдат от камъни в жлъчния мехур или бъбреците, трябва да пият всеки ден от този сок. Установено е, че при тези, които пият сока не се наблюдава образуването на нови камъни в пикочния мехур и бъбреците. Изглежда, че този ефект е свързан с анти-артритни свойства на сока. Портокалът ни предпазва от образуването на калциево-ксалатни камъни в бъбреците.

 

Този сок е ефективен и при кашлица – марулята съдържа противокашлечни агенти, които могат да помогнат за облекчаване на дразнещата кашлица, както и симптомите при астма и бронхит.

 

Ябълките съдържат естествен лаксатив. Когато са под формата на сок, те помагат при запек. Те са най-ефективни, когато се смесват с моркови и спанак. Редовната консумация на сокове съдържащи ябълки стимулира перисталтиката на червата благодарение на фибрите и баластните вещества. Те подобряват способността на чревната мускулатура да изхвърли по-лесно отпадъчните продукти през стомашно-чревния тракт.

 

Необходими продукти за този натурален сок:

 

Ябълки  –  362 гр
Целина – 2 по-големи стръка, 128 гр
Краставица – 1/2 краставица  150 гр
Маруля (салата) –  94гр
Портокал – 1 плод,  130гр

 

Нарежете всички продукти и след това сложете в блендер.

 

 

Източник: www.webmd.com; www.wikihow.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: stockimages/freedigitalphotos.net