Лечебна смес от чесън и вино стимулира имунитета ни и ни предпазва от болести

Антиоксидантите в червеното вино могат значително да засилят имунитета и да намалят риска от настинки. Проучване показват, че .... 2015-09-14T22:22:56+00:00 Здравни Статии

Чесънът е отличен източник на витамини A, витамин B-комплекс и витамин C. Той осигурява на тялото ни минерали като магнезий, фосфор, калциймед, калий, желязо и мед. Той също така съдържа аминокиселини, етерични масла, гликозиди, и редки микроелементи като германий, селен и телур.

 

Чесънът съдържа повече от 12 вида антиоксиданти. Чудно ли е тогава, че има толкова лечебни качества? Чесънът е една от малкото суперхрани, които не губят своите лечебни свойства, когато се подложат на термична обработка. Въпреки това, най-добре е чесънът да се консумира суров.

 

Антиоксидантите в червеното вино могат значително да засилят имунитета и да намалят риска от настинки. Проучване показват, че червеното вино може да ускори лечението на инфекции и да понижи нивото на свободните радикали в организма, които са отговорни за появата на различни инфекции и заболявания.

 

Сега ще ви представим една лековита комбинация от чесън и вино, която ще ви предпази от редица болести като грип, хрема и много други:

 

Тази лековита отвара ускорява обмяната на веществата и премахва излишните мазнини в организма. Плюс това помага на тялото да се освободи от излишния натрий и има имуностимулиращо действие.

 

Съставки:

 

15 скилидки чесън

4 чаши червено вино

 

Начин на приготвяне:

 

1. Нарежете всяка скилидка на четири и ги сложете в буркан.

 

2. Добавете 4 чаши червено вино.

 

3. Затворете буркана и го поставете на пряка слънчева светлина в продължение на две седмици.

 

4. По време на този двуседмичен период, разбърквайте съдържанието на буркана като го разстръсквате енергично.

 

5. След две седмици, прецедете течността и я преместете в стъклена бутилка (съхранявайте я  на тъмно място).

 

Приемайте по една чаена лъжичка от тази невероятна отвара най-малко три пъти на ден, в продължение на месец.

 

След това трябва да направите 6 месеца почивка.

 

 

Източник: www.dailymail.co.uk; metro.co.uk; www.skyrimalchemy.com
Източник снимка: www.pixabay.com