Лъжат ни с фалшиви биохрани

Масови проверки за биохрани ментета започва Българската агенция по безопасност на храните, съобщи вчера изпълнителният директор проф. ..... 2015-01-22T22:47:48+00:00 Здравни Новини

Масови проверки за биохрани ментета започва Българската агенция по безопасност на храните, съобщи вчера изпълнителният директор проф. Пламен Моллов.

 

Все по-често има измами с продукти, които се представят за произведени по екологичен начин, но всъщност са излезли от несертифицирани ферми и стопанства. Освен това съществува практиката обикновени храни да се преопаковат и да се продават на много високи цени, като се представят за биопродукти.

 

Има писмо на европейския орган за безопасност на храните EFSA от края на декември, с което се настоява всички страни да започнат тематични проверки за фалшиви екопродоволствия, защото проблемът с измамите е доста сериозен в цялата общност.

 

Това е печеливш бизнес, който е почти съизмерим като норма на печалба с трафика на наркотици, каза още проф. Моллов. Интересът към този бизнес е огромен и злоупотребите постоянно се увеличават, пише „Монитор“.

 

 

Източник: www.pogled.info /pik
Източник снимка: www.123rf.com