Лятна маска за лице, включваща домат, лимон и мед

Направете си специална лятна маска за лицето с домат, лимон и мед. Подходяща е за изравняване на тена след почивка на море или при 2014-08-05T22:01:28+00:00 Здравни Статии

Направете си специална лятна маска за лицето с домат, лимон и мед.

 

Подходяща е за изравняване на тена след почивка на море или при поява на по-тъмни петна по лицето в резултат на силното лятно слънце.

 

Лятна маска с домат, лимон и мед

 

½ домат
½ малък лимон
1 ч.л. мед

 

Изстискайте сока от домата, като го претриете през цедка. По същият начин направете и с лимона. Към прясно изстисканите сокове, добавете меда и бъркайте до получаване на гъст сироп. Намажете с получената смес лицето и шията и оставете да действа 15 мин. Изплакнете обилно с вода. За най-добри резултати правете маската 2 пъти в седмицата.

 

Ползи

 

Доматите са богати на витамини А, В и С, съдържат различни минерали и микроелементи, лимонена и ябълкова киселина, ликопен. Приложени върху кожата имат антиоксидантни свойства, избелват и освежават вида на кожата, прилагат се и като слъвцезащита.

 

Лимоненият сок ще се отрази изключително благоприятно на кожата ви, особено ако тя е по-мазна. Лимонът е богат на витамин С и киселини, които ще почистят кожата и ще затворят разширените пори. Лимонът има и избелващи свойства.

 

В меда се съдържат естествени антиоксиданти, антигъбични и антимикробни съставки, които защитават кожата от околната среда и лекуват ранички, обриви и инфекции. Този продукт има овлажняващи свойства и може да хидратира дори и най-сухата кожа. Естествените антиоксиданти в меда се борят със свободните радикали в околната среда и помагат на кожата да изглежда по-млада и свежа.

 

 

Източник: www.kozmetikata.com
Източник снимка: marin/freedigitalphotos.net