Магданоз – отлично средство за горене на излишните калории

Освен като подправка, магданозът притежава безброй ползи за здравето ни. Той е отличен източник на витамин А и К, желязо и фибри ........... 2015-06-15T22:15:53+00:00 Здравни Статии

Освен като подправка, магданозът притежава безброй ползи за здравето ни. Той е отличен източник на витамин А и витамин К, желязо и фибри. Хубавото на магданоза е, че не губи полезните си свойства при термична обработка и може спокойно да си направите чай от него за да се възползвате от полезните му качества.

 

Ето какво ви е необходимо за да си направите магданозена вода:

 

– 1 връзка магданоз

– 1 лимон

вода

 

Начин на приготвяне:

 

Нарежете магданоза на много ситно, след това изцедете лимона и добавете сока към магданоза и накрая сложете водата. Пийте този лековит магданозен сок всяка сутрин на гладно в продължение на 5 дни. След това направете почивка от 10 дена. Така полученият сок има способността да изгаря излишните калории и по този начин можем да контролираме теглото си. В същото време снабдяваме организма си с ценни витамини и минерали.

 

Освен това, магданозът подобрява храносмилането и притежава диуретичен ефект. Магданозът улеснява отделянето на натрупаните в организма течности и подобрява дейността на бъбреците.

 

 

Източник: www.livestrong.com; www.wikihow.com;
Източник снимка: www.pixabay.com