Масло от чесън при инфекции в ушите

Да не би да страдате от някакъв вид инфекция на ухото? Чудите се дали има лесен и достъпен начин да се справите с досадната инфекция? Сега ... 2015-06-28T22:48:39+00:00 Здравни Статии

Да не би да страдате от някакъв вид инфекция на ухото? Чудите се дали има лесен и достъпен начин да се справите с досадната инфекция? Сега ще ви покажем как да си направите масло от чесън, което успешно може да пребори ушните инфекции.

 

Ушите са жизненоважна част на тялото и всяко заболяване, което ги засяга може да доведе до сериозни последици. Инфекция на ухото възниква най-вече поради натрупване на течност в средното ухо. Тя може да бъде причинена от различни бактерии, вируси или алергени. Независимо дали става въпрос за дете или възрастен, е необходимо ушните инфекции да се лекуват възможно най-рано за да се избегнат евентуални усложнения.

 

Чесънът е особено подходящ за лечение на различни инфекции поради лечебните си свойства. Противоворусните и антибактериални свойства на алицина в чесъна помагат за лечението на различните бактериални и вирусни инфекции в ушите. Алицинът повлиява възпалението и болката при инфекции в ушите.

 

Можете да наложите около или в ухото нарязан и смачкан на ситно чесън, но не всеки поняса силната му миризма, затова сега ще ви покажем как да си направите масло от чесън, при което силната и остра миризма изчезва.

 

Начини за приготвяне на маслото от чесън:

 

1. Загрейте малко количество синапено масло и след това добавете към него няколко скилидки чесън.
След няколко минути, маслото ще почернее.  Нека маслото се охлади след това. С помощта на капкомер, капнете няколко капки от чесновото масло в ушния канал. Уверете се, че маслото не е много горещо, когато го прилагате в ухото.

 

2. Чесън, масло от лопен и жълт кантарион – смесете няколко счукани скилидки чесън с малко количество от маслото от лопен и жълт кантарион. След това добавете масло от семената на грейпфрут и смесете добре в блендер. С помощта на капкомер капнете няколко капки в ушите. Използвайте го два пъти на ден.

 

 

 

3. Чесън и зехтин – счукайте няколко скилидки чесън и към тях добавете зехтин екстра върджин. След това, на слаб огън затоплете сместа. Накрая отстранете сместа от котлона и я оставете така да престой за една вечер. По този начин лечебните вещества от чесъна ще преминат в зехтина. Можете да накапите 2-3 капки в ушния канал.

 

Правете малки количества от маслото, по този начин няма опастност от замърсяването му с различни бактерии или вируси.

 

 

Източник:www.homeremedies.com; www.wikihow.com
Източник снимка: www.pixabay.com