Матча чаят и ползите му за здравето

Всички знаем, че зеленият чай има много ползи за здравето, но Мача чаят е ненадминат в това. Това е форма на зелен чай от най-високо .... 2015-07-08T12:49:40+00:00 Здравни Статии

Всички знаем, че зеленият чай има много ползи за здравето, но мача чаят е ненадминат в това. Това е вид зелен чай от най-високо качество. Огромен е списъкът от ползи за здравето на този чай.

 

Само една чаша дневно, спомага за:

 

1. Намаляването на риска от рак. Този чай е пълен с много мощни антиоксиданти, които унищожават свободните радикали. Мача чаят има 100 пъти повече антиоксиданти, в сравнение с другите чайове.

 

2. Бързо изгаряне на мазнините. Пиенето на мача чай, помага за ускоряването обмяната на веществата.

 

3. Чаят ни осигурява естествен прилив от енергия. Една чаша от този чай, ще ви осигури достатъчно енергия в продължение на часове след консумацията му.

 

4. Поддържане на кожата по-млада и предпазване й от вредната UV радиация.

 

5. Чувство за спокойствие. Въпреки че има известно количество кофеин в мача чаят, той ни релаксира и успокоява. L-теанинът спомага за неутрализирането на стреса.

 

6. По-добра концентрация и памет. Консумацията на този чай, увеличава нивата на серотонин и допамин в тялото. Това помага за стабилизиране на настроението и предотвратяване на депресията.

 

7. Подсилване на имунна система. Системата за защита на организма ще се подобри, тъй като този чай съдържа витамин С, витамин А, калций, желязо и калий.

 

8. Спомага за намаляване на лошия холестерол.

 

9. Помага на тялото да се детоксикира от тежките метали и други опасни вещества.

 

Най-добре е да пиете по 1-2 чаши на ден от този чай. Можете да си го закупите онлайн, или от магазините за здравословни храни.

 

 

Източник: matchasource.com; news.health.com; www.dailymail.co.uk
Източник снимка: www.en.wikipedia.org