Микровълновата печка – всъщност не е толкова безопасна ?

Микровълновите фурни продължават да се използват във всеки дом, и причината е проста - те са удобни и енергийно ефективни при приготвяне 2014-10-10T07:05:14+00:00 Здравни Статии

Знаете ли, че Съветският съюз забранил микровълновите печки през 1976 г.?

 

Микровълновите фурни продължават да се използват във всеки дом, и причината е проста – те са удобни и енергийно ефективни  при приготвяне на храната. Дали наистина храната, която е притоплена в микровълновата е здравословна.

 

Ето как микровълновите вълни оказват вредното си въздействие върху нас:

 

1. Микровълновата фурна оказва отрицателен ефект върху бебешката храна. Установено е, че готвенето на храната в микровълнови печки е нездравословен и неестествен подход за приготвяне на бебешката храна. Микровълновите лъчения водят до унищожаване на основните хранителни вещества в бебешките храни, което ги прави негодни за консумация. В резултат, бебето се храни с мляко, което всъщност не съдържа никакви полезни вещества.

 

2. Приготвената в микровълновите печки храна е канцерогенна. Храната губи полезните си вещества и на всичко отгоре причинява различни болести. Доказано е, че така притоплената храна може да повиши нивото на „лошия“ холестерол, увеличава се наличието на бактерии в организма, спада нивото на лимфоцитите, които са основна част на имунната система.

 

3. Микровълновите лъчения увреждат кръвта – проучване  е доказало, че редовната консумация на храна, която е притоплена в микровълновата унищожава хемоглобина, който е основна съставка на кръвта. Този факт може да причини анемия.

 

Изборът е ваш, дали да изберете удобството да приготвите храната за секунди за сметка на здравето ви. Ние ви съветваме да използвате обикновените готварски печки, които са безопасни за вашето здраве. Никога няма да чуете от производителите, че микровълновите печки са опасни. Вашето здраве е във вашите ръце!!!

 

 

Източник: ehealthmd.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: Supertrooper/freedigitalphotos.net