Морковите са най-ефективни за забавяне на стареенето.

Новите открития показват, че той е отличен антиоксидант, което значи, че "срязва" свободните радикали в разрушаващите клетките чрез 2014-07-12T16:54:33+00:00 Здравни Статии

Доскоро учените гледаха на бета-каротина като средство за предотвратяване на раковите заболявания.

 

Новите открития показват, че той е отличен антиоксидант, което значи, че „срязва“ свободните радикали в разрушаващите клетките чрез разкъсване на техните мембрани, като окисляват техните мазнини и атакуват базисната им генетична структура.

 

Сега е напълно изяснено, че бета-каротинът както при хората, така и при животните спомага за укрепване на имунната система. При хората високите дози бета-каротин увеличават броя на т.нар. Т-клетки в имунната система (тези клетки спомагат за образуването на антитела срещу вирусите и други „външни“ субстанции). Доказано е, че свободните радикали водят до преждевременно остаряване на човешкото тяло и съдействат за появата на редица опасни заболявания като атеросклероза, високо кръвно налягане, ревматоиден артрит, емфизем, паркинсонова болест, катаракт.

 

Морковите са най-ефективни за забавяне на стареенето.Лекарите са вече оптимисти, че ежедневно по един морков може да спомогне и за забавяне стареенето при хората, тъй като регулира храносмилането. Той е прекрасно лекарство против глисти, перде на очите, белодробен рак и болести на кожата и очите.

 

Накрая лечебните свойства на моркова могат да бъдат накратко обобщени така:

 

– отлична храна, спомагаща за блокиране развитието на рак, особено на рак при тютюнопушене, включително рак на белите дробове;

 

– отлично средство за понижаване нивото на холестерола;

 

предотвратява запека;

 

хората, консумиращи редовно моркови, имат по-добро зрение, хубава и гладка кожа и коса.

 

 

Източник: www.zdraventer.com
Източник снимка: tiverylucky/freedigtitalphotos.net
Снимка 1: Sura Nualpradid/freedigitalphotos.net