Морски калций и витамин Д за здрави кости и зъби

Здравината на костите започва със здравословното и балансирано хранене. включващо храни богати на калций. Веднага си задаваме въпроса, обаче възможно ли е да се храним толкова разнообразно в нашето забързано и изпълнено със стрес ежедневие. Отговорът при повечето от нас… 2021-02-01T07:46:24+00:00 Здравни Статии

Здравината на костите започва със здравословното и балансирано хранене. включващо храни богати на калций. Веднага си задаваме въпроса, обаче възможно ли е да се храним толкова разнообразно в нашето забързано и изпълнено със стрес ежедневие. Отговорът при повечето от нас е не. Когато неможем да си осигурим необходимите есенциални нутриенти от храната, трябва да си ги набавим от външни източници.

Ето затова на помощ ни идва шведската серия хранителни добавки  Уелнес. В тази статия ще поговорим повече за продукта, който ще ни осигури здрави кости и зъби, а именно Калций & витамин Д.

Проучванията показват, че в много страни начинът на хранене на хората не отговаря на препоръките за калций в диетата. Важно е обаче да си осигурим редовен прием на този минерал, тъй като организмът ни не може да го произвежда самостоятелно!

Почти цялото количество калций в организма се съхранява в нашите кости и зъби. С напредването на възрастта костната ни плътност намалява, увеличавайки риска от остеопороза с течение на времето. Морски калций и витамн Д е решението на Уелнес by Oriflame за предпазване от загуба на костна маса и засилване на имунната система.

За да се възползваме от ползите на калция, заедно с него трябва да приемаме и витамин Д и в допълнение към тях трябва ежедневно да извършваме физически упражнения.

 

Защо да изберем точно този калций:

  • Aquamin е натурален източник на калций, извлечен от калцирани водорасли, който оптимално се абсорбира и използва от тялото.

 

Какви са ползите от включения витамин Д:

 

Той подпомага усвояването на калция от храната и е необходим за нормалното функциониране на имунната система, бори се с възпалителните процеси и поддържа нормалните функции на мускулите. Дефицитът на витамин D може да причини болести на костите като остеомалация и рахит. Най-важният източник на витамин D е слънчевата светлина и 30-минутната разходка през деня носи ползите на 10 чаши мляко.

 

Тък като витамин Д подпомага имунната система, приемът му е изключително наложителен в момента за да може тялото ни да се бори с корона вируса.

 

АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ ЗА ПРОДУКТА КАЛЦИЙ И ВИТАМИН Д, МОЖЕТЕ ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ НАШИЯ КОНСУЛТАНТ МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕВТ В FB СТРАНИЦАТА НИ: Здравен консултант УЕЛНЕС 

 

МОЖЕТЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ПРОДУКТА КАЛЦИЙ И ВИТАМИН Д С 20% ОТСТЪПКА ОТ САЙТА bg.oriflame.com  СЛЕД КАТО СЕ РЕГИСТРИРАТЕ ТУК: