Натурален елексир, който ще забави процесите на стареене

Много хора смятат, че единственият начин да изглеждат и да се чувстват по-млади, е да се подложат на скъпи хирургични процедури. Но има ..... 2015-02-23T19:08:00+00:00 Здравни Статии

Много хора смятат, че единственият начин да изглеждат и да се чувстват по-млади, е да се подложат на скъпи хирургични процедури. Но има и хора, които изглеждат изключително млади и запазени за възрастта си, не заради операции, а заради това, че не са изгубили връзката с природата около нас, която може да предложи всевъзможни средства за справяне с различни здравословни проблеми.

 

Сега ще ви покажем една такава комбинация, която ще забави процесите на стареене и ще ви накара да изглеждате по-млади:

 

Този еликсир ще направи кожата ви гладка и блестяща, ще подобри цялостната ви визията.  Тази напитка може лесно да се направи у дома чрез използване на следните съставки:

 

• 100 мл ленено масло
• 2 средни лимона
• 1 голяма скилидка чесън
• 0,5 кг мед

 

Почистете скилидката чесън, след това я сложете в блендер. Обелете единия лимон и го нарежете, а другия го сложете в блендера с обелката. Разбъркайте, след това добавете меда и лененото масло и пасирайте добре.

 

Поставете сместа в стъклен буркан и съхранявайте в хладилник. Яжте по една супена лъжица три пъти дневно 30 минути преди хранене.

 

Но какво прави тази напитка толкова специална? Уникалността се състои във точно тази комбинация от съставки.

 

– лененото масло – то съдържа два пъти повече омега-3 мастни киселини от рибеното масло, регулира хормоналния баланс и е изключително богато на антиоксиданти. Тази висока антиоксидантна активност на лененото масло в комбинация с витамин С от лимона повишават имунитета, повишават здравината и еластичността на кръвоносните съдове.

 

Всичко това ще доведе до изчистването и по-добрата работа на черния дроб и жлъчния мехур, а това моментално се отразява на външния вид и цялостното здравословно състояние.

 

– медът снабдява организма с изключително необходимата за него енергия

 

– чесънът прочиства кръвоносните съдове от натрупаните плаки

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.drugs.com; www.wholeliving.com
Източник снимка: www.pixabay.com