Натурален крем против бръчки със зелен чай

Зеленият чай съдържа много антиоксиданти, които помагат да се предотврати появата на бръчки. Той може да се приложи върху кожата, за изгл .... 2014-12-11T23:11:36+00:00 Здравни Статии

Зеленият чай съдържа много антиоксиданти, които помагат да се предотврати появата на бръчки. Той може да се приложи върху кожата, за изглаждане на бръчките. Доказано е, че зеленият чай забавя процесите на стареене.

 

Кремът съдържащ зелен чай може да заличи различни белези по кожата като например от акне, затова е много подходящ за мазна и акнеична кожа. Кремът също така почиства в дълбочина кожата от различни замърсявания.

 

Този крем може да се прилага и около очите всяка вечер преди лягане. Просто почистете лицето, както обикновено, и след това нанесете крема.

 

Ето какви съставки ви са нужни:

 

150 грама пчелен восък
20 мл масло от шипка
20 мл орехово масло
15 мл масло от ший
15 мл масло от вечерна иглика
5 мл течен екстракт от зелен чай
0,1 мл витамин E (1 мл е равен на 20 капки)

 

Разтопете н аводна баня пчелния восък и маслото от ший заедно. Махнете от от водната баня и към получената смес добавете маслата от шипка, орех и вечерната иглика. След това с бъркане добавете и витамин Е.

 

Оставете крема да изстине и да се втвърди. За по-бързо изстиване го поставете в хладилника. След като се втвърди с бъркане добавете течния екстракт от зелен чай.

 

Кремът трябва да се държи на хладно място в стъклен съд.

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.myhealthtips.org; www.thehealthsite.com
Източник снимка: zirconicusso/www.freedigitalphotos.net