Различни начини за прочистване на храносмилателната система с рициново масло

Страдате ли от запек. Страдате ли от киселини, летаргия, болки в гърба, алергии, обриви и проблеми със зрението? Редовната консума ...... 2015-02-25T20:51:09+00:00 Здравни Статии

Страдате ли от запек. Страдате ли от киселини, летаргия, болки в гърба, алергии, обриви и проблеми със зрението? Редовната консумация на храни, които са пълни с консерванти и други изкуствени добавки, тези състояния стават все по-често срещани.

 

Ето няколко начина, чрез които може да се прочистите и да освободите храносмилателната система от натрупаните токсини и вредни вещества:

 

1. Рициново масло и прясно мляко – тази комбинация ще ви оттърве от подуването на корема, киселините и запека. В половин чаша прясно мляко сложете 1 супена лъжица рициново масло и разбъркайте добре.  Пийте веднъж седмично на гладно.

 

2. Рициново масло и портокалов сок – в една чаша портокалов сок сложете 2 супени лъжици, разбъркайте. Изпийте комбинацията на празен стомах. След 20 минути изпийте една чаша топла вода. Изпийте общо 3-4 чаши топла вода като пиете една чаша на всеки 2о минути.

 

След като се прочистите, хапнете кисело мляко, което ще стимулира развитието на “добрите“ бактерии в червата. Тази комбинация от рициново масло и портокалов сок ще ви изчисти от токсините и ще ви избави от досадния запек.

 

3. Детоксикираща процедура с рициново масло – намажете корема с рициново масло, покрийте го с хавлиена кърпа и увийте по-голяма кърпа в областта на корема и кръстта. Сложете върху корема бутилка, пълна с топла вода за около 50 минути. Този метод ще ви избави от киселините, газовете, подуването на корема и гаденето, причинени в резултат на тежестта в стомаха.

 

4. Рициново масло и джинджифил – кипнете вода и сложете в нея 1-2 парченца джинджифил и оставете да поври за около 10 минути, прецедете и към джинджифиловия чай добавете 1 супена лъжица рициново масло. Пийте по една чаша всеки ден в продължение на 1 седмица. Тази комбинация ще подобри храносмилането ви.

 

 

Източник: www.diyncrafts.com; www.beautyandtips.com; https://www.organicfacts.net
Източник снимка: ambro/www.freedigitalphotos.net