Невероятните здравословни ползи на маслото от гроздови семки

Маслото от гроздови семки има няколко важни ползи за здравето. Той е добър източник на незаменимите мастни киселини и вита ... 2015-01-19T00:06:17+00:00 Здравни Статии

Маслото от гроздови семки има няколко важни ползи за здравето. Той е добър източник на незаменимите мастни киселини и витамин E. Полифенолите и флавоноиди, намерени в това масло притежават силни антиоксидантни свойства. Основните ползи за здравето на маслото от гроздовите семки са изброени по-долу.

 

1. Маслото от гроздови семки подобрява състоянието на сърцето и сърдечно-съдовата система, като намалява нивото на “лошия“ холестерол. Това масло може да повиши нивото на “добрия“ холестерол, което може да намали риска от коронарни заболявания. В допълнение, две проучвания показват, че приема на екстракт от гроздови семки и хром, също е ефективен за понижаване на нивата на лошия холестерол.

 

2. Маслото от гроздови семки съдържа линолова киселина, която е полиненаситена мастна киселина, която оказва благотворно въздействие при хората, които имат диабет.

 

3. Маслото от гроздови семки може да спомогне за укрепване и възстановяване на увредените или спукани капиляри и кръвоносни съдове. Това от своя страна, може да помогне за подобряване на кръвообращението и облекчаване симптомите при заболявания като разширени вени и хемороиди.

 

4. Маслото от гроздови семки има противовъзпалителни свойства, които могат  да  осигурят  облекчение  срещу болката  и подуването, причинени от артрит.

 

5. Много изследвания показват, че екстрактите от гроздови семки помагат за предотвратяването на рак на дебелото черво, простатата, стомаха, рак на гърдата и рак на белия дроб. Антиоксидантите, които се съдържат в маслото са отговорни за противораковият му ефект.

 

6. Маслото също е полезно за лечение на рани. То е богато на линолова киселина, която е незаменима мастна киселина, която е много важна за възстановяването на структурата на клетките.

 

7. Маслото от гроздови семки оказва лечебен ефект при състояния като астма, алергии, акне и дерматити.

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.livestrong.com; www.en.wikipedia.org;
Източник снимка: www.pixabay.com