Неочаквана комбинация, която ще се справи с всяко възпалено гърло

Възпаленото гърло може да бъде първият признак на настинка, изморени гласни струни, или признак за нещо по-сериозно като наличието на бакте 2014-09-25T22:33:23+00:00 Здравни Статии

Възпаленото гърло може да бъде първият признак на настинка, уморени гласни струни, или признак за нещо по-сериозно като наличието на бактериална инфекция (гнойна ангина).

Независимо от причината, първата ви мисъл е как да облекчите болката, за да може да продължите с ежедневните си задачи. Комбинацията от лют червен пипер и прясно изцеден портокалов сок има незабавно успокояващо действие върху гърлото.

 

Ето една, на пръв поглед, странна комбинация, която ще облекчи болките и възпалението:

 

Съставки:

 

1/4 чаена лъжичка лют червен пипер

230 мл прясно изцеден портокалов сок (една водна чаша)

 

Приготвяне:

 

Смесете лютия червен пипер с портокаловия сок. Внимавайте с количеството червен пипер, тъй като може да раздразни стомаха ви. Препоръчително е получената смес да се пие със сламка, по този начин ще избегнете неприятното лютене на червения пипер в устата си. Идеята е сместа да попадне директно в гърлото, като се използва сламка.

 

Тази комбинация не се препоръчва при хора болни от гастрит, язва на стомаха или на дванадесетопръстника, поради дразнещото действие на лютият червен пипер. Бъдете изключително внимателни с количеството пипер, което използвате!!!

 

 

 

Източник: http://www.health.com/; http://www.chatelaine.com/;www.wikihow.com
Източник снимка: www.pixabay.com