Не изхвърляйте банановите обелки, те са дори по-полезни от самите банани

Избелване на зъбите - в днешно време пожълтяването на зъбите често се среща в резултат на преработените храни и кафетата, които кон ..... 2014-10-05T15:20:30+00:00 Здравни Статии

Ето за какво могат да са ни полезни банановите обелки, те могат да се ядат сурови или да се сварят: 

 

1. Избелване на зъбите – в днешно време пожълтяването на зъбите често се среща в резултат на преработените храни и кафетата, които консумираме. Натъркайте зъбите си с вътрешната част на обелката за около 5 минути и след това изплакнете с вода. Може да забележите ефекта още веднага, но за по-дълготраен такъв повтаряйте процедурата всеки ден за около седмица.

 

2. За премахване на брадавици – наложете банановите обелки върху брадавиците и оставете така за една нощ.

 

3. Банановите обелки могат да подобрят настроението ви. Това е така защото в обелките се съдържат вещества, които стимулират производството на серотонин в мозъка, който действа като природен антидепресант и подобрява настроението ни.

 

4. Понижават холестерола – съдържащите се в обелките разтворими фибри понижават „лошия“ холестерол и по този начин предотвратяват образуването на атеросклеротични плаки в кръвносните съдове и последващото им запушване.

 

5. Помагат при облекчаването на симптомите при псориазис – наложете банановите обелки върху засегнатите участъци. По този начина ще се намали сърбежа и псориатичните плаки ще изчезнат по-бързо.

 

6. Облекчава зачервяването и сърбежа ако сте ухапани от някое насекомо – просто натриите банановата обелка върху ухапаното.

 

7. Хидратира и  изравнява цвета на кожата на лицето – витамините и минералите, които се съдържат в банановите обелки ще задържат влагата в кожата и ще изсветлят тена. Ензимите, които се съдържат в обелките ще ви помогнат да се справите и с досадното акне и пигментните петна.

 

За да са по-приятни за консумация, може да си направите супа от банановите обелки, като ги сварите за 10 минути.

 

 

 

Източник: http://healthmunsta.hubpages.com/; www.livestrong.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: www.pixabay.com