Хай тек татуировки ще съдържат информация за медицинското ни състояние

Компанията Chaotic Moon, която се намира в Тексас работи върху татуировка, която държи под око всичко свързано със здравето ви и банковата ви история 2016-06-06T06:53:32+00:00 Здравни Новини

Нови временни „хай тек татуировки“ ще предават информация за медицинското ни състояние от повърхността на кожата ни

 

Компанията Chaotic Moon, която се намира в Тексас работи върху татуировка, която държи под око всичко свързано със здравето ви и банковата ви история. Високотехнологичните татуировки са направени от електро мастило, имплантирано с датчици и микрочипове.

 

Chaotic Moon има амбицията да слее изкуството с технологията. Сензорите и микрочиповете, вградени в мастилото позволяват да се следи кръвното налягане, телесната температура и сърдечната честота.

 

Медицинската информация може да бъде предадена на вашия лекар с мобилно приложение или чрез компютър.

 

Датчиците в мастилото ще следи за ранни признаци на висока температура, вашите жизнени показатели, пулс и всичко останало, което е свързано с вашето здраве: каза Ерик Шнайдер, хардуерен разработчик в компанията производител.

 

Татуировките ще показват по всяко време къде са децата ви, което ще гарантира, че няма никога да се изгубят. Свръхмодерните татуси ще откриват наличието на токсини във въздуха.

 

Въпросът е дали  тези татуировки наистина ще ни са от полза? На пръв поглед, да. Но като се замислим по сериозно над нещата се оказва, че това може да е още един начин да бъдем следени без наше знание. Това автоматично нарушава правото ни за неприкосновено, лично пространство.