Нови екипи от лекари от столични болници ще помагат на спешната помощ

Утре ще бъдат формирани новите екипи от лекари от столични болници, които ще помагат на спешната помощ. Така София ще бъде обслужвана денонощно от око 2014-06-09T08:26:29+00:00 Здравни Новини

Утре ще бъдат формирани новите екипи от лекари от столични болници, които ще помагат на спешната помощ. Така София ще бъде обслужвана денонощно от около 20 екипа, съобщи за „Хоризонт“ временно изпълняващият длъжността директор на Центъра за спешна помощ д-р Александър Златанов.

 

Лекарите от общинските болници ще работят временно на граждански договор към Центъра за спешна медицинска помощ в София. Така спешните екипи ще станат от 11 – близо 20. „Някъде във вторник ще имаме и екипи, да не се безпокоят софиянци, защото сме направили необходимото. Така че вече имаме денонощни екипи – между 15-17“, каза още Златанов.

 

„50 свободни работни места за столичната „Бърза помощ“ ще се обявят на сайта на центъра и на министерството на здравеопазването. Ще се поканят и бивши работещи в системата“, каза още той. Промените, които трябва да се направят, са разграничението на неотложната от спешната помощ и търсене на начини за увеличаване на работните заплати.

 

„Едно от нещата, които искам да направя през времето, в което съм там, е да се почувстват като хора с достойно заплащане“, посочи д-р Златанов. Протест на работещите в Спешна помощ срещу уволнението на директора им д-р Георги Гелев ще има и днес, от 9 ч./КРОСС/

 

 

Източник: www.cross.bg
Източник снимка: cooldesign/www.freedigitalphotos.net