Ново изследване доказва ефективността на корена от глухарче при рак

В Канада, в Института в Уиндзор, изследвания в отдела по химия и биохимия, които са проведени дават нови надежди за пациентите .... 2015-07-31T17:34:28+00:00 Здравни Новини

В Канада, в Института в Уиндзор, изследвания в отдела по химия и биохимия, които са проведени дават нови надежди за пациентите болни от рак. Установено е, че коренът на глухарчето унищожава само клетките, засегнати от рака и няма отрицателен ефект върху здравите клетки в тялото.

 

Чаят от корените на глухарчето започват да въздейства върху раковите клетки в рамките на 48 часа, като не оказва вредно въздействие върху здравите клетки. Продължителната употреба на този чай може да унищожи напълно раковите клетки и затова учените продължават с изследванията с цел да разкрият целия потенциал на корените на глухарчето при лечението на различни ракови заболявания.

 

Освен противораковото действие, коренът на глухарчето притежава диуретични свойства, стимулира работата на жлъчката, очиства черния дроб и е ефективен срещу алергии. Коренът има отличен ефект при понижаване на холестерола, богат е на витамини и минерали като желязо, калций, фолиева киселина и магнезий, витамин А и витамин K.

 

 

 

Лекарите дават за пример един пациент с раково заболяване Джон Ди Карло, на 72 години. То бил подложен на химиотерапия в продължение на 3 години, но за съжаление без никакъв ефект. В край на сметка, той бил изписан от болницата и пратен у дома. Без никаква надежда да продължи да живее, Джон бил насочен към употребата на чай от корена на глухарчето. За негова радост и на семейството му, след 4 месеца употреба на чая, Джон бил в ремисия.

 

За отварата са необходими:

 

1л вода

1 шепа нарязани корени

 

Залейте корените с врящата вода и оставете така за 10 минути. След това прецедете и пийте по 1 чаша от чая 3 пъти дневно.

 

 

Източник: http://www.healthyfoodstar.com; www.Fitfoodhouse.net
Източник снимка: www.en.wikipedia.org