Няколко ефективни домашни средства за лечение на дихателни проблеми

Простото вдишване на аромата на мед води до положителни резултати при някои хора. Можете също да разтворите една чаена 2015-10-01T11:44:07+00:00 Здравни Статии

Имате ли задух? Страдате ли от дискомфорт при всяко вдишване? Дихателните проблеми могат да доведат до най-различни състояния, като бронхит и астма. Някои храни и лекарства помагат за намаляване на ефекта от тези проблеми, а в някои случаи дори могат да ви излекуват.

 

Нека да разгледаме най-ефективните домашни средства при проблеми с дишането

 

1. Лук – той облекчава симптомите при астма и ограничава възпалението на дихателните пътища. Тези свойства го правят ефективна защита при различни дихателни проблеми. За да излекувате проблемите си с дишането, просто хапвайте суров лук заедно с вашия обяд и вечеря.

 

2. Лимон – обикновено хората с дихателни проблеми имат занижено ниво на витамин С. Лимоните са богати на този витамин и антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване симптомите на астмата.

 

3. Ажгон – той се използва широко в Индия за лечение на различни дихателни проблеми. Той действа като отхрачващо средство. Също така  разширява бронхите.

 

4. Евкалиптово масло – освен най-доброто средство за лечение на запушен нос, евкалиптовото масло е ефективно средство за защита против дихателни проблеми. Евкалиптолът, който присъства в евкалиптовото масло, помага да се отървете от гъстите секрети в белите дробове. Напоете кърпа с няколко капки от това масло и го сложете до главата си, докато спите.

 

5. Мед – един от най-старите и естествени средства за дихателни проблеми, медът, съдържа определени вещества, които помагат за облекчаване на симптомите при дихателните проблеми. Простото вдишване на аромата на мед води до положителни резултати при някои хора. Можете също да разтворите една чаена лъжица мед в топла вода и да пиете три пъти дневно. Преди да си легнете, изяжте една чаена лъжичка мед с половин лъжичка канела. Това ще помогне за премахване на храчките от гърлото ви и ще спите по-добре.

 

6. Смокини – смокините са чудесен лек за проблеми с дишането като астма и дори помагат за лекуване на възпаления на дихателните пътища. Тези свойства правят смокинята идеалното лекарство за облекчаване при затруднения в дишането.

 

7. Синапено масло синапеното масло е доста ефективно при недостиг на въздух и възстановяване на нормалното дишане.

 

8. Чесън – чесънът има антиоксидантни, противовъзпалителни и отхрачващи свойства, които го правят идеален за лечение и превенция на заболявания като бронхит и астма. Чесънът е широко използван за лечение на недостиг на въздух, както и много други заболявания.

 

9. Кафе – въпреки че кофеинът има много странични ефекти, той също притежава способността за намаляване и контролиране на дихателни проблеми. Колкото по-силно кафе пиете, толкова по-добър резултат ще имате.

 

10. Джинджифил – един от най-добрите средства при проблеми с дишането, джинджифила, намира своята употреба при лечение на състояния като астма. Той също помага за изчистване на дихателните пътища.

 

 

Източник: www.besthealthmag.ca; www.homeremedyshop.com; www.home-remedies-for-you.com
Източник снимка: www.pixabay.com