Няколко изненадващи начина за използване на кислородната вода

Най-вероятно всеки от вас има кислородна вода в домашната аптечка. Въпреки това, приложението й се ограничава само до почистване на ... 2014-09-07T07:24:08+00:00 Здравни Статии

Най-вероятно всеки от вас има кислородна вода в домашната аптечка. Въпреки това, приложението й се ограничава само до почистване на рани. Вече може да не държите кислородната вода в аптечката.

 

Вижте за какво може да бъде използвана.

 

 

1. Избелване на ноктите – вече не се нуждаете от френски маникюр, след като с помощта на кислородната вода може да придадете блясък на ноктите си. Вземете малко памук, полейте го с кислородна вода и след това разтрийте ноктите.

 

2. Предпазване от настинки – може да ви звучи странно, но капването на няколко капки кислородна вода в ушите всяка сутрин, може да ви предпази от настинки. При накапването може да усетите леко щипане и шумолене, но не се притеснявайте. Изчакайте 5-10 минути и попийте кислородната вода с кърпичка.

 

3. Може да я използвате като вода за уста – разредете я с вода в съотношение 1:1. Не трябва да поглъщате получената смес. Кислородната вода убива бактериите намиращи се в устата и избелва зъбите ви.

 

4. Кислородната вода е прекрасно средство за дезинфекция на кухнески плотове – напръскайте, изчакайте 5 минути и след това подсушете.

 

5. Ако имате мухъл, кислородната вода е идеалното средство за почистването му.

 

6. Кислородната вода премахва успешно петна от кръв по дрехите – залейте петното и изчакайте няколко минути. След това изплакнете със студена вода. Може да се наложи да повторите още 1-2 пъти процедурата до пълното изчезване на петното. Внимавайте защото кислородната вода може да избели тъканите.

 

 

Източник:www.thehealthsite.com;www.wikihow.com;www.about.com
Източник снимка: PublicDomainPictures/pixabay.com