Няколко начина да подобрим здравословното състояние на устата ни

Най-вероятно всеки един от нас ходи редовно на профилактични прегледи, използва скъпа паста за зъби и мие няколко пъти ... 2014-09-09T06:48:27+00:00 Здравни Статии

Най-вероятно всеки един от нас ходи редовно на профилактични прегледи, използва скъпа паста за зъби и мие няколко пъти на ден зъбите и въпреки всичко ни се струва, че не правим достатъчно за хигиената и здравето на устната ни кухина.

 

За щастие, има няколко прости стъпки, които може да предприемете, за да почувствате устата си още по-чиста. Ето три лесни стъпки към така желаната цел, а именно здрави и чисти зъби.

 

1. Жабурене с растително масло (слънчогледово или сусамово масло) – може да ви се струва странно на пръв поглед, но тази процедура ще доведе до избелване на зъбите, укрепване на венците и челюстта, премахване на лошия дъх, намаляване чувствителността на зъбите и венците, предотвратяване появата на кариеси и възпаление на венците. Веднага след като се събудите, преди да ядете и или да пиете вода, вземате 1 супена лъжица от маслото и жабурите около 15 минути. След това изплювате маслото и изплаквате устата с вода.

 

2. Почистване (изстъргване на езика) – процедурата ще ви отнеме около минути или две. Много важна процедура, която ще премахне бактериите, които се задържат върху езика ви. По време на сън тялото е в покой, но храносмилателната система работи и извършва процеси чрез, които се пречиства. Част от отделените токсини се натрупват върху повърхността на езика. Не е необходимо да си купувате скъпа четка, която има специална част за почистване на езика. От полза ще ви е и една лъжичка за десерт, с чийто връх може да извършите почистването на езика.

 

3. Изплакване на устата с билкова отвара – вечерно време след като сте си измили зъбите и чрез четката сте стимулирали кръвообращението на венците, може да изплакнете устата си с билкова отвара. Тази процедура е изключително полезна за здравето на устната кухина. Билките, които могат да се използват за тази цел са: чаено дърво, риган, мащерка и смирна. Смирната, мащерката и ригана могат да се използват под формата на отвара за жабурене на устата. Чаеното дърво  може да се използва под формата на олио за втриване във венците.

 

 

Източник: www.www.copyrightfreecontent.com; www.care2.com; www.scientificamerican.com
Източник снимка: stockimages/freedigitalphotos.net