Няколко начина да увеличим ефективността на фет бърнъра, когато сме в режим на “чистене“

В преследванетo на чиста мускулна маса, правилното хранене и интензивните тренировки са най-важните оръжия. Няма как да изгорите 2016-06-02T09:09:11+00:00 Здравни Статии

В преследванетo на чиста мускулна маса, правилното хранене и интензивните тренировки са най-важните оръжия. Няма как да изгорите излишните мазнини и да се “изчистите“ без високо интензивни тренировки и кардио, но с помощта на правилно избрания за вас, фет бърнър, ще направите този процес по-лесен и по-ефективен.

 

Пазарът е наводнен с различни фет бърнъри, които ускоряват метаболизма и термогенезата, повишават енергиятаа, подтискат апетита, подтискат усвояването на мазнините. Поради тази причина няма да ви предлагаме точно определен фет бърнър, а ще ви споделим няколко начина, с които ще увеличите ефективността му.

 

1. Комбинирайте приемането на фет бърнъра с високо интензивни тренировки в залата – приемането само на фет бърнър няма как да ви осигури “изчистеното“ тяло, което желаете за морето.

 

2. Изберете правилния вид фет бърнър за вас – като цяло фет бърнърите могат да се разделят на две групи: такива, които съдържат стимуларащи вещества (кофеин, синефрин, йохимбин) и такива, които не съдържат. Ако стимулиращите вещества не ви се отразяват добре, тогава трябва да изберете фет бърнъри съдържащи екстракт от зелено кафе, ацетил-л-карнитин, екстракт от артишок и др.

 

Фет бърнърите съдържащи стимулиращи вещества предлагат комбинация от кофеин, синефрин и тирамин в различни съотношения.

 

3. Приемайте вашия фет бърнър в подходящото време – придържането към диета с малко калории е ключов момент ако искаме да “изгорим“ мазнините, за да се възползваме максимално от апетитопотискащите свойства на фет бърнърите, трябва да го приемате 30 минути преди закуска и обяд. Ако не тренирате вечер или използвате фет бърнър, които не съдържа кофеин, синефрин или тирамин, то вземете една доза 30 минути преди вечеря. Това не само ще ви гарантира по-дълго усещане за ситост след хранене, но също така ще помогнете за ускоряването на метаболизма ви.

 

4. Пийте много вода – тъй като фет бърнърите ускоряват метаболизма ви, вие ще откриете, че се потите повече, когато го приемате. Също така, стимулантите като кофеин имат диуретичен ефект, което води до отделянето на по-големи количества течности от организма. Тези условия могат да доведат до състояние на дехидратация и забавяне на метаболизма.

 

Консумация на най-малко 3-4 литра студена вода на ден не само ще ви хидратира, но ще помогне за ускоряването на метаболизма и подпомагането на загубата на мазнини. Препоръчително е да се пие най-малко 1 чаша (250 мл) вода с всяка доза фет бърнър, за да се осигури оптимално усвояване и хидратация.

 

5. Приемайте вашия фет бърнър с периоди на прекъсване, тъй като тялото ви привиква към стимулиращите вещества в него – тялото привиква към някои съставки с течение на времето и това се случва с фет бърнърите съдържащи кофеин, синефрин или тирамин. Освен това, прекалената употреба на стимулиращи вещества (кофеин, синефрин и тирамин) може да доведе до високи нива на кортизола (хормон на стреса, който разгражда мускулна тъкан и причинява натрупването на мазнини).

 

За да се избегнат тези отрицателни въздействия, трябва да използвате фет бърнъра 3-4 седмици и след това дапочинете две седмици. През тези две седмици може да използвате фет бърнър съдържащ екстракт от зелено кафе и които не съдържа (кофеин, синефрин и тирамин).

 

6. Не се лишавайте от сън – една от най-съществените, но често пренебрегвани стъпки по пътя към по-стройно и мускулесто телосложение е сънят. Липсата на сън и употребата на фет бърнър може да доведе до повишаване на кръвното и кортизола и намаляване нивата на тестостерон, което ще доведе до загуба на мускулна маса и натрупване на мазнини. Сънят е необходим за възстановяване на мускулната тъкан и хормоналния баланс.

 

7. За по-добър ефект – вземете фет бърнъра веднага след като се събудите и 30 минути преди кардиото.

 

Кмбинацията от екстракт на зелено кафе и кофеин е изключително ефективна при изгарянето на мазнините. Повечето от нас си мислят, че термогенния ефект във фет бърнърите се дължи само на кофеина. Но това не е така, екстрактът от зелено кафе съдържа катехини, които взаймодействат с кофеина и предпазват норепинефрина от разграждане.

 

Норепинефринът е ключов участник в изгарянето на мазнините, липолизата и подтискането на апетита.

 

 

Източник: steadystrength.com; www.supplementing.com; www.muscleandfitness.com
Източник снимка: www.pixabay.com