Няколко начина за естествено ексфолиране на кожата само за 10 минути

Направете ексфолираща маска за лице от банан и мед(звучи също много вкусно за ядене). За да направите тази маска, ще трябва да смачкате 2015-10-09T10:17:03+00:00 Здравни Статии

Кожата ви изглежда сякаш е безжизнена, дехидратирана и несъвършена? Гримът ви изглежда ли като засъхнал след като сте го приложили, дори ако сте сложили съвсем малко?

 

Когато кожата ви се възобновява, милиони мъртви кожни клетки остават на повърхността. Много от тях просто падат, но други остават на повърхността и се трупат една върху друга.

 

Ексфолирането на кожата ще премахне натрупването на мъртвите клетки и ще ви даде свеж, външен вид.

 

Как да ексфолирате кожата бързо и евтино?

 

Много от големите имена в козметичната индустрия продават ексфолиращи кремове, които работят чудесно. Въпреки това, те могат да струват много пари.

 

За щастие, не е нужно да пръскате маса пари за това. Има начини, с които можете да направите свой собствен ексфолиращ продукт у дома, с елементи, които най-вероятно вече са във вашата кухня.

 

1. Захар на кристали – Можете да ексфолирате кожата си с помощта на захар на кристали. Грапавостта на захарта е чудесна за премахване на натрупването на мъртвите кожни клетки. Можете да комбинирате ½ чаша органична кафява захар, ½ чаша сурово кокосово масло и 1/3 чаша сок от ананас. Просто ги смесете, масажирайте върху лицето си с тази смес и след това я изплакнете с вода.

 

2. Банан и мед – Направете ексфолираща маска за лице от банан и мед(звучи също много вкусно за ядене). За да направите тази маска, ще трябва да смачкате един банан и да добавите две супени лъжици суров биологичен мед. Добавете и няколко капки лимонов сок. Измийте лицето си със сапун, преди да приложите маската. Разстелете сместа върху лицето си и стойте така в продължение на 20 минути. Отстранете маската с хладка вода и подсушете.

 

3. Почистете се със сапун – Премахнете мъртвите клетки на кожата и отворете порите, с помощта на органичен сапун, който съдържа лавандула. Първо, отворете порите, като увиете главата си с кърпа и стоите над тенджера с вряща вода, за около пет минути. Изплакнете лицето си с хладка вода и след това се измийте добре със сапуна.

 

 

Източник: www.sheknows.com; thecrunchymoose.com; naturalbeautytips.co
Източник снимка: www.pixabay.com