Няколко начина за прочистване на жлъчния мехур

Ако жлъчния мехур не работи правилно, първо ще започне да страда черния дроб, а след това и цялото тяло. Жлъчния мехур се пълни 2015-12-27T20:58:40+00:00 Здравни Статии

Ако жлъчния мехур не работи правилно, първо ще започне да страда черния дроб, а след това и цялото тяло. Жлъчния мехур се пълни с жлъчен сок, който идва от черния дроб и след това се освобождава в тънките черва. Жлъчния мехур е с овална форма и се намира под черния дроб. В него се натрупва жлъчката, която е със зелен цвят.

 

Жлъчния мехур, заедно с другите органи в човешкото тяло, играе много важна роля в нормалното функциониране на организма. Състоянието на жлъчния мехур се отразява на цялостното здраве и появата на различни заболявания. Както и при други органи на човешкото тяло, жлъчния мехур изисква периодично прочистване. В тази статия ще разгледаме най-ефективните начини за прочистване на жлъчния мехур. Те могат да се използват за лечение и профилактика.

 

Лимонов сок

 

Прочистването на жлъчния мехур с лимонов сок е много сложен, но ефективен метод. Продължителността на курса е не по-малко от една седмица. В продължение на два или три дни преди началото на курса, трябва всеки ден да пиете повече от 2 литра вода на ден.

 

Всеки ден, по време на курса на пречистване трябва да се пият на всеки два часа, 12 чаши пречистена студена вода със сока на един среден лимон. Между тях трябва да се пие сок от прясно цвекло, моркови или сок от краставица. Но много по-ефективно съчетание от всички тези три сока е комбинация от един литър сок от моркови с 500 мл от цвекло и 500 мл сок от краставица.

 

Лимоновият сок разтваря камъните, които са в жлъчния мехур и помага за изхвърлянето им. Трябва да се отбележи, че по време на прочистването на пикочния мехур може да се появи коремна болка, която сама по себе си е знак за процеса на прочистване. Но при силна болка, прекратете прочистването и се обърнете към лекар.

 

Сок от цвекло

 

С този чудесен сок можете да се отървете от всички камъни в жлъчката в най-кратки срокове. По този начин, вие не само няма да чувствате дискомфорт, но и ще подмладите тялото си.

 

Схемата за прочистване на жлъчния мехур с помощта на цвеклото е максимално улеснена: сварете няколко средно големи глави обелено цвекло докато се получи каша (около 7-8 часа). След охлаждане бульонът от цвекло трябва да бъде с гъстотата на сироп. Всеки ден, два или три пъти през 30 минути преди хранене, приемайте половин чаша от сиропа. Продължителността на курса е около 10-12 дни. Сиропът от цвекло разтваря и премахва камъните от жлъчния мехур.

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com