Няколко начина за справяне с лошия дъх в устата

Всеки един от нас иска да изглежда добре и да ухае прекрасно ... но понякога, след консумацията на някои вкусни ястия с лук или чесън, ло ... 2015-01-18T23:08:41+00:00 Здравни Статии

Всеки един от нас иска да изглежда добре и да ухае прекрасно … но понякога, след консумацията на някои вкусни ястия с лук или чесън, лошият дъх може да провали усилията ви. Ето няколко съвета за това как да се отървете от лошия дъх:

 

1. Пийте зелен чай –  да, зелен чай, той съдържа много антиоксиданти и не е полезен само за добрия вид на кожата, но и може да ви помогне да прогони лошия дъх. Той съдържа катехин – силен антиоксидант, който е много ефективен в борбата с бактериите в устата.

 

2. Яжте кисело мляко и прогонете лошия дъх – някои проучвания показват, че благодарение на съдържащите се в млякото живи култури  – „добри бактерии“, можете много ефективно да се преборите лошия дъх, защото той често се причинява от бактерии в устата. Ако добавите малко мед във вашето кисело мляко (медът притежава антибактериални свойства) – вие ще не само средство против лош дъх, но и много вкусен десерт.

 

3. Много лесен начин да се отървете от лошия дъх е просто да изядете една ябълка. Не само, че ще се насладите на прекрасния й вкус, но също така, ябълката ще стимулира производството на слюнка и ще премахне лошия дъх! Крушите също са ефективни при лош дъх.

 

4. Избягвайте да ядете храни, които причиняват лош дъх, като чесън, лук, някои подправки и кафе, защото превенцията е ключът! Също така, не забравяйте да миете езика си, поддържайте добра устна хигиена (мийте зъбите си най-малко, два пъти на ден). Пийте много вода, тъй като бактериите, които причиняват лошия дъх обичат сухотата в устата.

 

5.Дъвченето на магданоз също е добър начин за освежаване на устата и премахването на лошия дъх, тъй като той съдържа хлорофил. Така че, ако имате вечеря с вашия специален човек, не се колебайте да хапнете салата от магданоз! Някои други билки, които могат да свършат подобна работа, за освежаване на дъха са: канела, целина, евкалипт, кориандър, кардамон и розмарин.

 

6. Плодовете богати на витамин C не само са от полза за цялото тяло, но могат бързо да премахнат лошия дъх! Така че, не се колебайте да ядете портокали, грейпфрути и други цитрусови плодове, които ще се справят с лошите бактерии.

 

7. Солената вода за уста може да бъде лесно и ефективно средство за защита от лошия дъх, защото солта бързо неутрализира бактериите в устата и помага за успокояване на чувствителните венци. Просто смесете малко сол в чаша хладка вода и изплакнете устата си с нея.

 

 

Източник: www.nhs.uk; www.simplestepsdental.com; www.mouthhealthy.org
Източник снимка: www.123rf.com