Няколко природни лека за загрубели и напукани пети

Въпреки, че лятото си отиде, не трябва да оставяме петите без грижи. Ето няколко полезни и лесни за прилагане домашни рецепти за гладки петитички: 2014-10-08T23:41:52+00:00 Здравни Статии

Въпреки, че лятото си отиде, не трябва да оставяме петите без грижи. Ето няколко полезни и лесни за прилагане домашни рецепти за гладки петитички:

 

1. Маска за крака с лимон, глицерин (глицерол), розова вода и сол

 

В един леген с топла вода смесете всички съставки и след това накиснете краката за около 20 минути. С помощта на пемза или кюрета премахнете най-горния слой кожа, който се състои само от мъртви кожни клетки.

 

След това направете следната смес с горепосочените съставки в количества:

 

1 чаена лъжичка глицерин

1 чаена лъжичка лимонов сок

1 чаена лъжичка розова вода

 

Смесете ги и намажете петите. Тъй като получената смес е лепкава, сложете чорапи и останете с тях за една нощ, на сутринта измийте стъпалата с хладка вода.

 

Повторете процедурата няколко пъти, докато забележите, че петите ви стават по-нежни и меки.

 

2. Маска с банани и авокадо 

 

Единият вариант е да използвате само банани. Обелете един банан, смачкайте го за да се получи каша и намажете петите. Оставете да престой 10 минути и след това измийте стъпалата с хладка вода.

 

Другият вариант е да използвате един банан и едно авокадо. Смачкайте ги до получаването на каша и намажете петите. Мазнините, които се съдържат в авокадото подхранват и хидратират кожата и я правят по-мека.

 

3. Маска за крака с мед

 

Медът овлажнява кожата. Той е известен със свойте антибактериални свойства.

 

Смесете една чаша мед с половин кофа топла вода. Накиснете краката за около 15-20 минути. Използвайте пемза за да премахнете повърхностния слой кожа.

 

 

Източник: www.footvitals.com; www.wikihow.com; www.myhealthtips.in
Източник снимка: photostock/freedigitalphotosnet