Няколко природни лека за напукани пети

С наближаването на пролетта все повече трябва да се замислим за състоянието на стъпалата ни, тъй като все по-често ще ги показваме. Една от 2016-03-06T16:16:44+00:00 Здравни Статии

С наближаването на пролетта все повече трябва да се замислим за състоянието на стъпалата ни, тъй като все по-често ще ги показваме. Една от слабите страни на краката ни са именно петичките. Сега ще ви представим няколко начина как да имаме гладки и красиви пети.

 

1. Можем да използваме някое растително масло за да имаме красива и мека кожа на петите – след баня, подсушете добре краката, намажете ги със зехтин или кокосово масло. Сложете чифт дебели чорапки и ги оставете цяла нощ. На сутринта измийте краката. Повторете процедурата няколко вечери за гладка кожа на петите.

 

2. Смес от вазелин и лимонов сок – измийте краката си, подсушете ги и ги накиснете в топла вода за около 15-20 минути. След това ги подсушете отново. Смесете 1 с.л. вазелин със сока на 1 лимон. Натрийте хубаво  петичките с тази смес докато попие в кожата. След това сложете чифт дебели чорапи и пренощувайте с тях. На сутринта измийте краката.

 

3. Оризово брашно – вземете 2-3 с.л. стрит ориз и добавете към него няколко лъжици мед и ябълков оцет за да се получи пастообразна смес. Ако петите ви са много напукани, добавете към пастата 1 с.л. зехтин или кокосово масло. Накиснете краката си в топла вода за 10 минути, подсушете ги и нежно обтрийте петите си с получената паста.

 

4. Овесена каша – към 1 с.л. овесена каша добавете малко етерично масло от жожоба, смесете добре за да се получи пастообразна смес. Нанесете пастата върху петите и оставете да действа 30-60 минути, след това може да изплакнете с хладка вода. Повтаряйте процедурата, колкото е необходимо до напълното премахване на напукванията.

 

5. Сусамово масло – всяка вечер масажирайте петите с това масло. То е отлично решение за гладка кожа на петите.

 

 

Източник: www.simplehouseholdtips.com; www.footvitals.com; www.top10homeremedies.com
Източник снимка: jk1991/www.freedigitalphotos.net