Няколко причини защо трябва да правим поза “мост“ всеки ден

Поза ''мост'' подобрява цялостното положение на тялото - това се дължи на укрепването на редица мускулни групи при изпълнението на позата ..... 2015-09-15T06:55:34+00:00 Здравни Статии

Всеки един от нас иска да има красиви и еластични бедра! Освен това, добре поддържаните бедра са причина да ги показваме по-често с или без дрехи. За да имаме така мечтаните крака трябва редовно да практикуваме една определена йога поза, а именно “мост“.  Тази поза укрепва мускулите и придава красив вид на бедрата ни. Поддържането на бедрените мускули във форма е от важно значение за хората, които често спортуват.

 

Ето  5-те основни причини, които ще ни убедят да включим това упражнение в ежедневната си тренировка:

 

1. Редовното практикуване на позата мост ще намали болката в коленете и гърба – много често хората пренебрегват седалищните и бедрените мускули. Независимо дали става дума за ежедневни дейности или упражнения с висока интензивност, тези две групи мускули са постоянно под напрежение.

 

Най-често ИТ специалистите страдат от чести болки в колената поради обездвижването. Независимо от професията, именно обездвижването е главната причина за проблеми с мускулите и ставите. Практикуването на поза “мост“ тонизира мускулите и ги подготвя за евентуални по-големи натоварвания.

 

2. Поза “мост“ помага за подобряване на спортните постижения – Силните глутеуси са основен фактор, когато става въпрос за физическа издръжливост. Тази група мускули помага по време на изпълнението на различни спортни движения. Укрепването на бедрата ще ви помогне да бягате по-бързо, да скачате на по-високо и по-надалеч и да се отличавате с изключителна енергичност.

 

3. Позата “мост“ укрепва коремните мускули – позата активира всички мускули в коремната област, което води до подобряване на стомашната и чревната перисталтика, освен това придава оформеност и изящност на талията.

 

4. Поза “мост“ подобрява цялостното положение на тялото  – това се дължи на укрепването на редица мускулни групи при изпълнението на позата. Позата води до укрепване на гръбнака, заздравят се кръстните връзки и по време на изпълнението на позата се масажират прешлените на врата.

 

 

 

Източник: Елена Минова/cinta yoga
Източник снимка: Елена Минова/cinta yoga