Няколко простички трикове за регулиране на менструалния цикъл

Много жени по света страдат от смущения в менструалния цикъл. Понякога симптомите на предменструалния синдром могат да се наблюдават .. 2014-12-21T21:44:45+00:00 Здравни Статии

Много  жени по света страдат от смущения в менструалния цикъл.
Понякога симптомите на предменструалния синдром могат да се наблюдават  два пъти месечно, а е възможно да не се проявят няколко месеца.

 

Ако искате да регулирате месечния цикъл, можете да опитате тези натурални средства.

 

Консумирането на ябълков оцет преди хранене веднъж на ден помага за регулирането на месени цикъл. Оцетът намалява нивата на инсулина и кръвната захар. Пийте по 1-2 супени лъжици ябълков оцет, разредени с вода преди ядене.

 

Някои аеробни упражнения като ходене, танцуване, каране на колело също могат да помогнат за регулирането му. Този вид упражнения  подобряват кръвообращението и намалява активността на инсулина. Повишаването на нивата на инсулина  е една от причините за нередовния менструален цикъл.

 

Трябва да наблягате на здравословната храна.  Изключете от диетата си всякакъв вид полуфабрикати и мазна храна, вместо това хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци.

 

Има конкретни плодове, които предизвикват менструацията и оказват влияние върху неговата честота. Ананасът е един такъв плод, той ще ви помогне да регулирате месечния цикъл. Друг такъв плод е папаята.

 

 

Източник: www.webmd.com; www.womenshealth.gov; www.medicinenet.com
Източник снимка: marin/www.freedigitalphotos.net