Няколко трика, с които ще ускорите метаболизма за да отслабнете

Всички знаем, че за да кажем довиждане на няколкото излишни килца, трябва да внимаваме какво хапваме и да спортуваме редовно. Но понякога се случва така 2016-04-05T19:59:39+00:00 Здравни Статии

Всички знаем, че за да кажем довиждане на няколкото излишни килца, трябва да внимаваме какво хапваме и да спортуваме редовно. Но понякога се случва така, че именно няколкото килограма, които ни остават да смъкнем се оказват най-проблемни. За целта трябва да ускорим метаболизма си за да успеем да постигнем идеалното тегло.

 

Ето няколко простички трика, с които ще успеем да изгорим излишните килца като ускорим метаболизма си:

 

1. Хапвайте риба – омега-3 мастните киселини и по-точно полиненаситените мазнини съдържащи се в рибеното масло могат да направят чудеса с вашия метаболизъм. За предпочитане е да хапвате сьомга, риба тон, сардини и пъстърва. Рибеното масло стимулира изгарянето на мазнини чрез увеличаване на ефективността на хормоните на щитовидната жлеза в клетките на черния дроб. В дните, когато не консумирате риба, може да приемате рибено масло под формата на хранителни добавки.

 

2. Обърнете вниамание на дневния прием на калории – ако постоянно консумирате едно и също количество калории, тялото ви се адаптира чрез забавяне на метаболизма. За да ускорите метаболизма започнете диета с ниско съдържание на мазнини в продължение на четири седмици, последвано от две седмици на диета с повече протеини, мазнини и въглехидрати. Когато се върнете към диетата с по-малко калории, тогава ще започне същинското отслабване. Именно стреса от намаляването на калориите, ще накара организма ви да забърза метаболизма.

 

3. Консумирайте повече млечни продуктимлякото и другите млечни продукти съдържат никотинамид рибозид, който помага за изгарянето на мазнините. Никотинамид рибозид е вещество, което стимулира митохондриите (клетки в човещкото тяло, които произвеждат така необходимата ни енергия) по-ефективно да метаболизират мазнините в енергия. Можете да добавяте, кисело или прясно мляко към вашето здравословно смути.

 

4. Хапвайте повече диня – тя съдържа аминокиселината аргинин, която не само помага за изгарянето на мазнини, но пречи за натрупването на такива. Аргининът помага за регулиране на кръвната захар, помага за по-лесното натрупване на мускулна маса за сметка на мастната тъкан. Затова включвайте по-често динята в менюто си.

 

5. Консумирайте органична храна, която не е натъпкана с консерванти и пестициди. Редица изследвания са доказали негативния ефект на тези вредни вещества върху метаболизма ни. Все още не е изяснен самият механизъм на повлияване на метаболизма, но учените са установили, че консервантите и пестицидите повлияват апетита, забавят метаболизма и стимулират образуването на нови мастни клетки.

 

6. Използвайте повече оцет за вашата салата – оцетната киселина стимулира изгарянето на мазнините. При хора с наднормено тегло, нивата на холестерола и триглицеридите са по-ниски поради редовната консумация на оцет, в сравнение с тези, които не използват оцет. В комбинация със зехтин, оцетът е още по-олезен, тъй като зехтинът стимулира отделянето на хормон, който подтиска апетита и ви кара да се чувствате сити по-дълго.

 

7. Хапвайте водорасли – веществото фукоксантин, което придава характерното зелено-кафяво оцветяване на водораслите стимулира изгарянето на мазнините. Затова ви препоръчваме да консумирате хранителни добавки съдържащи водорасли и в комбинация с ежедневната консумация на зелен чай ще успеете да забързате метаболизма си и да се справите с излишните килограми.

 

 

 

Източник: dailyburn.com; www.active.com; www.wikihow.com
Източник снимка: www.pixabay.com