Облекчете киселините по време на бременност

Киселините са често оплакване при бременност. Характерното за този вид киселини е, че изчезват след раждането на бебето. Но ................... 2015-01-20T00:18:48+00:00 Здравни Статии

Киселините са често оплакване при бременност. Характерното за този вид киселини е, че изчезват след раждането на бебето.  Но каква е причината за неприятните киселини в стомаха при бременните жени? По време на бременността тялото на майката произвежда повече прогестерон. Този хормон действа като мускулен релаксант и релаксира сфинктера разположен в началото на стомаха. Това води до връщането на стомашното съдържимо в хранопровода. Друга причина за стомашните киселини е, че матката заема повече пространство и избутва храносмилателния тракт нагоре.

 

Основните симптоми на стомашните киселини са:

 

– Чувство на парене под гърлото
– Болка в гърдите
– Киселост в устата
– Болка в стомаха
– Пристъпи на кашлица
– Затруднено преглъщане
– Повишена секреция на слюнка
– Задавяне

 

1. Бадем – те са богати на масла, които помагат в борбата с киселините в стомаха. Затова, хапвайте по 4-5 бадема на ден. Бадемите са полезни за бебето.

 

2. Алое вера – то съдържа противовъзпалителни вещества, които намаляват вредното въздействие на киселините върху лигавицата. Въпреки това, бременните жени трябва да се консултират със своя лекар преди консумацията на какъвто и да е билков сок.

 

3. Кокосова вода – тя помага за неутрализиране на стомашните киселини. Може да консумирате кокосова вода ежедневно.

 

4. Семена от копър –  те помогат за подобряване на храносмилането. Можете да сварите 2 супени лъжици оситнени семена от копър във вода.  Прецедете и изпийте водата. Приемайте веднъж дневно.

 

5. Ябълков оцет – неутрализира стомашните киселини. Той успокоява лигавицата на стомаха и противодейства на ефектите на храните, които предизвикват киселини. Разредете една супена лъжица ябълков оцет и изпийте за да премахнете киселините.

 

6. Папая – тя съдържа определен ензим, който подобрява процеса на храносмилането и успокоява стомаха. Яжте узряла папая за намаляване на киселините. Суровата папая може да предизвика контракции на матката. Би било по-безопасно да се консултирате с вашия лекар, преди да консумирате папая.

 

7. Джинджифил – изключително полезна билка за подобряване на храносмилането. Той помага за намаляване на киселините. Можете да направите чай от джинджифил или може да консумирате билката в суров вид.

 

8. Мляко и мед – консумирането на смес от мед и мляко може да ви помогне да подобрите храносмилането си. Тази комбинация успокоява стомаха при киселини.

 

Храни, които могат да предизвикат киселини:

 

Пикантни, кисели и мазни храни
Газирани напитки
Кофеин
Шоколадови бонбони
Домати
Лук
Цитрусови плодове
Горчица
Продукти, съдържащи мента
Пържени храни
Мазна храна
Преработени меса

 

 

Източник: www.healthy.net; www.betterhealth.vic.gov.au; www.undergroundhealth.com
Източник снимка: www.pixabay.com