Органичен магнезий Елемвитал

Недостигът на магнезий е широко разпространен проблем и някои оценки показват, че над 90% от нас страдат от този проблем. Магнезият е отговорен за повече 2016-08-15T11:31:20+00:00 Здравни Статии

Недостигът на магнезий е широко разпространен проблем и някои оценки показват, че над 90% от нас страдат от този проблем. Магнезият е отговорен за повече от 300 биохимични реакции в тялото и въздейства върху кръвното налягане, метаболизма, имунната функция и много други аспекти на здравето.

 

Някои експерти твърдят, че недостигът на магнезий е най-големият проблем за здравето в днешния забързан свят.

 

В новата продуктова серия „Елемвитал“ магнезият се съдържа под формата на органична сол на лимоненатa киселина – магнезиев цитрат. Тъй като цитратът е органична и силно разтворима форма на магнезия, това до голяма степен обуславя неговата висока биоусвояемост. Но добрата разтворимост във вода не е единствената функция на магнезиевия цитрат, имащ широк спектър от действия:

 

помага за нормализиране на кръвнотo налягане;

притежава спазмолитично действие върху мускулите и кръвоносните съдове;

положителен ефект върху сърдечно-съдовата система;

има успокояващ ефект и се използва pri нарушения на съня и нервност;

облекчава предменструалния синдром (ПМС) и другите нарушения, свързани с менструалния цикъл;

предотвратява образуването на камъни в бъбреците;

помага за предотвратяване на мигрената и облекчава главоболието.

 

Една от основните причини за този всеобхватен недостиг на магнезий се в крие в изчерпването му в почвата, оттам в растенията, следователно месото на животните, които се хранят с тези растения също ще бъде с ниска концетрация на магнезий. Използването на химикали като флуорид и хлор във водоснабдяването прави магнезият по-малко достъпен във водата, тъй като тези химикали могат да се свързват с магнезия.

 

Органичен магнезий Елемвитал

 

Други вещества, които много от нас консумират ежедневно, като кофеин и захар, също нарушават баланса на магнезий в организма. Същото прави и стресът.

 

 

Допълнително «Елемвитал с органичен магнезий» е обогатен с екстракти от билки:

 

Екстрактът от валериана има лек успокоителен ефект при повишена нервна възбудимост, безсъние, сърдечна невроза, съдов спазъм, хипертония, мигрена, хистерия, спазми на стомашно-чревния тракт, особено при жени в менопауза

 

Екстрактът от листата и цветовете на глог е в състояние да облекчи състоянието при невроза на сърцето и менопауза, помага за понижаване на кръвното налягане, подобрява съня на пациенти със сърдечни заболявания, успокоява

 

Екстрактът от шлемник байкалски има успокояващ ефект върху централната нервна система, намалява нервната възбудимост, подобрява съня; помага за намаляване на главоболието, разширяването на кръвоносните съдове, намаляване на кръвното налягане.

 

Ето кои са най-характерните симптоми при магнезиев дефицит:

 

  1. Тревожност и депресия – има много изследвания, които показват, че недостигът на магнезий може да има огромно влияние върху психичното здраве.

 

  1. Високо кръвно налягане /хипертония – това е може би един от най-добре изследваните симптоми свързани с недостигът на магнезий.

 

  1. Хормонални проблеми– по-високите нива на естроген или прогестерон в тялото на жената, означават по-ниски нива на магнезий. Това също е част от причината, поради която бременните жени изпитват повече мускулни крампина краката. Жените забелязват повече от тези мускулни оплаквания през втората половина на месечния им цикъл, когато нивата прогестерон / естроген са по-високи и магнезият е изчерпан.

 

Шоколадът е отличен източник на магнезий и се смята, че желанието за шоколад може да е признак на недостиг на магнезий.

 

  1. Липса на енергия– магнезият е необходим елемент при отделянето на енергия в организма. С други думи, недостигът на магнезий буквално ще остави клектите без енергия. Това ще доведе до отпадналост, липса на желание за каквато и да е активност и умора.

 

  1. Проблеми със съня– недостигът на магнезий има драстично въздействие върху качеството на съня, но за наша радост подобряването в качеството на съня се забелязва веднага след като започнете да приемате магнезий.

 

  1. Калцификация (втвърдяване) на артериите – въпреки, че това не е симптом, които се появява веднага в резултата на недостиг на магнезий, той може да бъде един от най-опасните. Калцификацията на артериите поради ниските нива на магнезий може да доведе до коронарни проблеми като инфаркт и сърдечно-съдови заболявания.

 

 

Приложение: Възрастни – по 2-3 капсули на ден по време на хранене. Продължителност на приема – 1 месец.

 

Активен състав: магнезиев цитрат,екстракт от валериан, екстракт от листи и цветове на глог,екстракт от байкалски шлемник.

 

 

ЦЕНА НА ПРОДУКТА: 33,48 ЛВ

 

МОЖЕТЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ПРОДУКТА НА НОМЕР: 0886997502

 

Опаковка:  60 капсули