Оризова вода за блестяща кожа и коса

Оризовата вода е била използвана в продължение на векове от жените в Азия за красива кожа и коса. Тя е отлично средство за освежаване на кож ..... 2016-06-02T12:28:15+00:00 Здравни Статии

Оризовата вода е била използвана в продължение на векове от жените в Азия за красива кожа и коса. Тя е отлично средство за освежаване  на кожата и и косата. Оризът  съдържа различни полезни вещства заедно с много витамини и минерали. Те, взети заедно съживяват косата, възвръщат естествения блясък на кожата и я почистват в основи.

 

За да си направите оризова вода у дома са ви нужни:

 

– Половин чаша  ориз
Вода
– Буркан с капачка

 

Вземете ориза и го залейте с вода, така че да се покрие от водата. Използвайте само био ориз, защото той не съдържа  пестициди или други вредни вещества. Нека оризът се накисне за няколко минути, докато водата стане по-мътна. Ако мислите, че оризът не е чист, можете да изхвърлите първата вода и да го накиснете пак. След като се накисне, водата може да се използва като почистващ тоник за кожа. Изсипете водата в стъклен буркан и я съхранявайте в хладилник  в продължение на 4-5 дни.

 

Почистете лицето си и след това намокрете един  памучен тампон с оризовата вода и я нанесете върху кожата си. Това ще ви помогне да стегнете порите и да придадете блестящ вид на кожата си.

 

Оризовата вода може да се използва като балсам за коса. След измиване с шампоан, изплакнете косата си с оризовата вода и я оставете да подейства за няколко минути, след това измийте.

 

Пиенето на оризова вода е полезно за цялостното здраве. Тя осигурява енергия поради високата концентрация на въглехидрати.  Тя също така съдържа осем незаменими аминокиселини. Различните видове ориз съдържат различни витамини и хранителни вещества, така че можете да пробвате и да видите, кой вид ориз ви въздейства най-добре.

 

 

Източник: taotales.com; www.wikihow.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: www.pixabay.com