Остео форте аквасорс за здрави кости

Аквасорс Остео-Форте е с нова формула, за да подпомага още повече здравето на костите. Той съдържа изобилие от онези мощни натурални хранителни вещества и ко-фактори, които подпомагат и са насочени 2018-07-22T20:28:57+00:00 Здравни Статии

Важните за костите и ставите хранителни вещества, съчетани в една формула за максимално усвояване

 

Аквасорс Остео-Форте е с нова формула, за да подпомага още повече здравето на костите. Той съдържа изобилие от онези мощни натурални хранителни вещества и ко-фактори, които подпомагат и са насочени именно към тези здравословни проблеми. Витамин Д в Аквасорс Остео-Форте е внимателно добит от органични гъби.

 

Какво може да доведе до дефицит на витамин Д в организма ни?

 

1. Наднорменото тегло – изследвания са показали, че затлъстяването може да доведе до недостиг на витамин Д, това е така защото витаминът дори да е в достатъчни количества се разпределя в по-голямо количество подкожна мастна тъкан, тъй като е мастноразтворим.

 

2. Нарушеното усвояване на витамина – то се наблюдава при различни болести като: целиакия (глутенова непоносимост), болест на Крон,

 

3. Възраст – доказано е, че с напредването на възрастта, кожата синтезира все по-малко и по-малко витамин Д.

 

4. Лекарства – различни лекарства (противогъбични, антиконвулсанти, глюкокортикоиди и лекарства за лечение на СПИН), могат да доведат до почишено разграждане на витамина.

 

Съставките в Аквасорс Остео форте работят в синергия, за да осигурят максимално подхранване на костите и ставите. Сега съдържа над 90% органични съставки.

 

Аквасорс Остео-Форте съдържа добре изследвана гама от хранителни вещества, които поддържат здравето на костите. Формулата на този продукт е създадена така, че да оптимизира ефективното му усвояване, увеличавайки до максимум неговия потенциал.

 

Основни съставки:
Магнезий (от органични морски водорасли) – допринася за нормалната мускулна функция, поддържането на нормални кости и до намаляване на умората и изтощението.

 

Една от основните причини за всеобхватния недостиг на магнезий се в крие в изчерпването му в почвата, оттам в растенията, следователно месото на животните, които се хранят с тези растения също ще бъде с ниска концетрация на магнезий. Използването на химикали като флуорид и хлор във водоснабдяването прави магнезият по-малко достъпен във водата, тъй като тези химикали могат да се свързват с магнезия.

Остео форте аквасорс за здрави кости

Остео форте

Други вещества, които много от нас консумират ежедневно, като кофеин и захар, също нарушават баланса на магнезий в организма. Същото прави и стресът

 

Калций (от органични водорасли, богати на калций) – допринася за нормалната мускулна функция и поддържането на нормални кости. Калцият е един от най-важните хранителни вещества за тялото ни. Около 99 % от калция се складира в костите и зъбите, а останалата част се намира в кръвта, мускулите и други тъкани.

 

Витамин Д2 – допринася за нормалното усвояване и използване на калция и фосфора, за поддържане на нормални кости и мускулна функция.Сега внимателно добит от органични гъби.

 

Витамин К2 – Аквасорс Остео-Форте сега съдържа и новата K2Vital® Delta форма на витамин К2 – до 20% по-усвоим. Този уникален процес на двойно микрокапсулиране предлага възможно най-добрата защита от тръпчивостта и остротата на някои минерали. Витамин К е от съществено значение за образуването на кръвосъсирващия агент протромбин. Той предотвратява вътрешното кървене и намалява менструалното течение. Жизнено важен е за правилната работа на черния дроб, както и за усвояването на калция в организма. Хиповитаминозата (недостиг) е опасна.

 

Хранителни ко-фактори – други хранителни вещества в продукта са йонни минерали, цинк, бор и ензимите протеаза, липаза и амилаза.

 

Основни предимства – осигурени по естествен път чрез нашите съставки:

 

Отличен баланс на естествени хранителни вещества, които подпомагат доброто здраве на костите.

Съчетание, осигуряващо максимално усвояване на хранителните вещества.

Включва витамин К2, за да подпомогне отлагането на калций в ставите

Съдържа калций и витамин Д, които поддържат костите и ставите здрави.

Магнезият подпомага за намаляване на умората.
Здравни твърдения, одобрени от EFSA: Магнезий, калций, витамин D – за нормалната мускулна функция и поддържането на нормални кости и магнезий – за намаляване на умората и изтощението.

 

Витамин К – за поддържането на нормални кости.
Данни за алергени: Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.