Пийте сок от нони за да бъдете здрави

Сокът се произвежда от тропическо растение, наречено нони което расте в Таити. Коренното население на тези острови, разположени ... 2014-12-02T22:52:27+00:00 Здравни Статии

Сокът от плода нони е едно чудесно допълнение към диетата на всеки, който се грижи за здравето си.

 

Сокът се произвежда от тропическо растение, наречено нони което расте в Таити. Коренното население на тези острови, разположени във Френска Полинезия, използват това растение заради лечебните си свойства в продължение на повече от две хилядолетия.

 

Нони съдържа над 150 биологично активни съставки, като всяка една от тях има специфична роля в процеса на подобряване на човешкото здраве.

 

Но с каво точно това екзотично плодче ни прави по-здрави:

 

– Плода нони стимулира имунната ни система по естествен път. С помощта на сока от нони, тялото ви ще се бори с вирусите и бактериите по-ефективно.

 

– Нони повлиява благоприятно и кръвното налягане. Високото кръвно налягане е медицинско състояние, което често се свързва със забързания начин на живот. Една чаша сок от нони всеки ден може да намали високото кръвно налягане и да предотврати възникването на по-сериозни здравословни проблеми.

 

Плодът съдържа вещества, които разширяват и премахват напрежението в кръвоносните съдове, което от своя страна води до понижаване на кръвното налягане.

 

– Сокът от нони е ефективен при косопад. Косопадът често е свързан пряко с нашето здравословно състояние. Освен това той е причина за внасяне на допълнителен стрес и несигурност в ежедневието на страдащия поради загуба на самочувствие от това, че не изглежда добре на външен вид.

 

Ежедневната консумация на сок от нони може да стопира косопада.

 

– Пиенето на сок от нони води до по-бързото обновяване на кожните клетки. Той хидратира кожата и я прави по-гладка и по-свежа. Нони има лечебен ефект при мазна и акнеична кожа.

 

 

Източник: www.virginnonijuice.com; www.wildernessfamilynaturals.com; www.noniherbal.net
Източник снимка: www.pixabay.com