Плодова вода за пречистване на организма от токсините и укрепване на здравето ни

Независимо дали се опитвате да намерите заместител на толкова вредните подсладени напитки, които са пълни с консерванти или пък .... 2014-10-06T11:50:18+00:00 Здравни Статии

Независимо дали се опитвате да намерите заместител на толкова вредните подсладени напитки, които са пълни с консерванти или пък просто искате да прочистите организма си от натрупаните токсини, тази комбинация е идеална за вас.

 

Съставки:

 

– 1-2 литра вода

– 1 краставица

– 1 лимон
– 1 шепа пресни листа от мента (около 10-13)

 

С какво допринасят отделните съставки за цялостния ефект на водата:

 

1. Краставиците съдържат веществото цитрулин, което помага на организма да се отърве от токсичния амоняк. Амоняк се образува при разграждането на протеините в организма за енергия, но отделеният амоняк води до увреждане на клетките.

 

2. Лимоновият сок регулира и стимулира храносмилането. Той е много полезен при запек, киселини и газове. Стимулира производството на жлъчен сок, които пък от своя страна е изключително важен за разграждането на мазнините в червата.

 

3. Ментата придава свеж вкус на този здравословен коктейл, но освен това засилва ефектите на лимона свързани с храносмилането и образуването на жлъчен сок. Ментата е ефективна при стомашно-чревни спазми.

 

Приготвяне:

 

Нарежете лимона и  краставицата на кръгчета и ги поставете в кана. Добавете листата от мента и накрая напълнете каната до горе с вода. Така получената течност оставете в хладилник да престой за една нощ. Пийте, когато желаете и се насладете на свежият вкус.

 

 

Източник: www.buzzfeed.com; www.jambajuice; www.fooducate.com
Източник снимка: piyato/freedigitalphotos.net